Brezilya tarihinin farklı zamanlarına ait en az dört popülasyonun kanıtı olan 10 bin yıllık mezarlar bulundu.

Livesience'de yer alan habere göre, Brezilya'nın Maranhão'nun başkenti ve en büyük şehri São Luís'te, 2019 yılında hükümetin konut programı kapsamındaki i,nşaat için yaptığı kazılarda, ortaya çıkan sermaik parçaları üzerine kazılar genişletildi. 

Arkeologlar tarafından yapılan kazılarda, farklı dönemlere ait insan kalıntılarının bulunduğu mezarlık ortaya çıkarıldı. Kazılarda ilk iskeleti yüzeyin yaklaşık 60 santimetre altında bulundu. Çalışmaların genişletilmesiyle, iki işlek cadde arasında kentsel bir arkeolojik alan haline gelen Rosane Çiftliği'nde iskeletler bulundu.

YERLİ MEZARLIĞI

Brezilya'daki arkeologlar, 40'tan fazla iskeletin olduğu mezarlığın 10.000 yıl öncesine ait binlerce mezar eşyasını barındıran büyük bir Yerli Mezarlığı olduğunu kaydettiler.

Kurşundan daha hızlı rüzgar esiyor Kurşundan daha hızlı rüzgar esiyor

En eski insan kalıntıları, bölgede tarihsel olarak yaşayan kıyı avcı-toplayıcıları olan Sambaquian'lardan önce gelen, daha önce bilinmeyen bir ata topluluğuna ait olduğunu kaydeden arkeologlar, mezarlığın kuzeydoğu Maranhão eyaletindeki insanlara dair en eski kayıt olduğunu söyledi.

Arkeologlar, Tupí-Guaraní Yerli dillerinde "büyük ada" anlamına gelen Upaon-Açu olarak da adlandırılan São Luís bölgesinin tarih öncesi insan faaliyetlerinden izler taşıdığının daha önce de bilindiğini ifade etti.
 

Editör: EYYUP KAÇAR