Gürültü yaptığı gerekçesiyle belediye tarafından sahibine tanınan 7 günlük süre yarın doluyor.

Gürültü yaptığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edilen Tokat’ın Niksar ilçesindeki tavus kuşuna tanınan 7 günlük süre yarın sona eriyor. 

Tokat’ın Niksar ilçesi Çepnibey Mahallesinde müstakil bir evde yaşayan emekli öğretmen Ziynet Gökçe’nin bahçesinde 8 yıldır beslediği tavus kuşu komşular tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. 

Adı Garguk olan tavus kuşunun mahalle sakinleri tarafından  CİMER’e şikayet edilmesi üzerine durum belediyeye bildirildi. Tavus kuşunun beslendiği eve giden  Niksar Belediyesi Zabıta ekipleri, emekli öğretmen Ziynet Gökçe'den tavus kuşunu başka bir yere götürmesini istedi ve tutanak tuttu. 8 Kasım tarihinde düzenlenen tutanakta verilen süre yarın doluyor. Sürenin dolmasından sonra tavus kuşunun sonunun ne olacağı ise merak konusu oldu.

Tavus kuşunu besleyen ve daha önceden de şikayette bulunulduğunu söyleyen emekli öğretmen Ziynet Gökçe, tavus kuşunu terk etmeyeceğini ve başka yere götürülmesine de razı olmadığını kaydetti.

Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

Gökçe, şöyle devam etti:

''Bu hazımsızlığın ne olduğunu bilmiyorum. Hayvan düşmanlığı olarak düşünüyorum. Devletin bu konu da kararı ne olur bilmiyorum. Tavus kuşumu terk etmek istemiyorum. Terk etmek ona haksızlık olur, onu hiçe saymak olur. CİMER’e şikayet konusunda bir girişimde bulunmayacağım, daha önceden şikayet edildi. Artık mücadele edecek gücüm kalmadı, daha önceden de cami bahçesine girdiği için tekmelendi bu hayvan, kovuldu. Hayvan ve insan ayrımına bakmıyorum. İkimiz de canlıyız sokaktaki hayvanlara sahip çıkmalıyız.''

Gökçe, tavus kuşunun CİMER’e şikayet edilmesinden duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.

Editör: EYYUP KAÇAR