BÜLENT BOZTEPE

Tüm Makaleleri

BÜLENT BOZTEPE

Ülkemiz ekonomik anlamda çok kritik bir süreçten geçiyor.

Bu nedenle biz vatandaşlar olarak ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız.

Bunu neden mi söylüyorum? Sebebi çok basit.

Bakın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bir karar alarak kredi kartlarından nakit avans çekimini kapattı. Hükümetin tepkileri üzerine aldığı kararı bir gün sonra geri çekti ama fayda etmedi. Özel bankalar hala nakit avans vermiyor.

İddialara göre kamu bankaları da kredi konusunda temkinli davranıyor. Kimseye doğru dürüst kredi vermiyorlar. Verseler ne olacak ki?

Merkez Bankası son toplantıda faizi yüzde 8.50’de tuttu ama bankalar mevduat faizlerine yüzde 30’un üzerinde uygulama yapıyor.

Keza ihtiyaç, ev ve taşıt kredilerinde de yüksek faiz uygulandığı haberlerde görüyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi o da krediyi alabilirseniz.

Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bunu ben söylemiyorum, işin uzmanı olan ekonomistler söylüyor. Buna hiçbir ülkenin dayanamayacağı ısrarla belirtiliyor.

Fakat iktidar ısrarla bu politikayı sürdürmeye devam ediyor. Olan da güzel ülkemize ve biz vatandaşlara oluyor.

Merkez Bankasının rezervi geçen hafta 2,5 milyar dolar daha azaldı ve 21 yıl sonra ilk kez eksiyi gördü. Yılbaşından bu yana rezerv kaybı 27,7 milyar dolar oldu.

Kur Korumalı Mevduat denen saçma bir sistem uygulanıyor. Yani bizim paramızı alıp zengini daha zengin yapmak için para yatıran zenginlere veriyorlar.

Ev, araba almak, düğün yapmak hayal oldu. İnsanlar evine e