Cumhuriyet’in 100. yılında emeklilere verilen 5000 TL ikramiye, çalışan emeklileri de sevindirdi. Çalışan emekliler, daha önce kapsam dışı bırakıldıkları ikramiyeden faydalanmak için bekliyordu. Bekleyiş sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilerin 5000 TL ikramiye ödemelerinin yatırılacağı tarihi duyurdu.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATIRILACAK?

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilerin 5000 TL ikramiye ödemelerinin 29 Aralık Cuma günü hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Mart ayında ihracat da ithalat da azaldı Mart ayında ihracat da ithalat da azaldı

ÇALIŞAN EMEKLİLER KİMLERDİR?

Çalışan emekliler, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişilerdir. Çalışan emekliler, emekli maaşlarının yanı sıra çalıştıkları işyerinden de ücret alırlar. Çalışan emekliler, emekli oldukları kuruma göre SSK, BAĞKUR veya Emekli Sandığı’na bağlıdırlar. Çalışan emekliler, emekli oldukları kurumun prim ödeme gün sayısına göre ikramiye alırlar.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5000 TL İKRAMİYE NASIL VERİLECEK?

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye, bir defaya mahsus olmak üzere verilecek. İkramiye ödemeleri, emekli maaşlarının yatırıldığı banka hesaplarına yatırılacak.

ÇİFTÇİ VE ESNAF EMEKLİLERİ DE İKRAMİYEDEN FAYDALANACAK

5000 TL ikramiye ödemesinden, çiftçi ve esnaf emeklileri de yararlanacak. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, çalışan emekli sayıldıkları için ikramiyeden faydalanamamıştı. Esnaf emeklileri de BAĞKUR kapsamında oldukları için ikramiyeden faydalanamamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada “İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak” dedi.

Editör: Ayşegül Yaşar