Şırnak’ta kayıp vatandaşı arama çalışmaları sürüyor Şırnak’ta kayıp vatandaşı arama çalışmaları sürüyor


Ferit Aslan
Haklarında açılan bir dava nedeniyle bir süre cezaevinde kalan HEDEP’li Belediye eş başkanları, göreve döner dönmez ilk iş olarak 5 liraya çıkarılan ulaşım ücretini 1 liraya indirdi.

“İhaleye fesat karıştırma” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan HEDEP’li Ağrı’nın Patnos ilçesi belediye eş başkanları Emrah Kılıç ve Müşerref Geçer, ilk meclis toplantısında ulaşım ile ilgili ilçe halkını rahatlatacak büyük bir indirim yaptı.

-36

Belediye’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ulaşım fiyatının 5 TL'den 1 TL'ye indirildiği belirtildi. Meclisten alınan karar ile ayrıca kadınlar için Pazartesi ve Perşembe günleri JINKART uygulaması ile beraber ücretsiz ulaşım devam edeceği duyuruldu. 

CEGA Medyaya konuşan Belediye eş başkanı Emrah Kılıç, ulaşım ücretinin düşürülmesi konusunda halktan ciddi bir talep olduğunu ifade ederek, “Bu rakam Türkiye’nin en yoksul ili Ağrı’nın ilçesi olan Patnos için yüksek bir rakamdı. Zaten 2019 yılında göreve geldiğimizde 1 lira yapmıştık. Ama biz cezaevine girince 5 liraya çıkarılmıştı. Tekrar 1 liraya indirdik” dedi.

-37

Eş Başkan Kılıç, ilçede 100 lira ile geçimini sağlayan ailelerin olduğunu, bu nedenle 5 liralık ücretin yüksek olduğunu ifade ederek, “Belediyemize maliyeti olacak ama sonuçta halkımız bu konuda rahatlayacaktır. Sanırım şu anda Türkiye’nin ulaşımı en ucuz ilçesi Patnos olmuştur” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan