TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı

Genel seçimler sonrası yeniden yapılanma sürecine giren ve sonrasında halk oylamasına gitme kararı alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 13-14 Ocak tarihlerinde yapacağı halk oylaması öncesi aday adaylarını halkla buluşturuyor.

Üç büyükşehir olan Van, Mardin ve Diyarbakır aday adaylarını canlı yayında halkla buluşturacak parti, böylece hem aday adaylarına kendilerini tanıtma şansı sunarken, aynı zamanda bu demokrasi hamlesine tüm kesimleri de katmayı hedefliyor.

Partinin sanal medya hesaplarından ve YouTube kanalından yapılacak canlı yayınların ilki yarın akşam Van aday adayları ile olacak.

Saat 20.00'de başlayacak canlı yayının moderatörlüğünü gazeteci Serdar Altan yapacak. Kentin 3'ü kadın 12 aday adayı, alfabetik sırayla ekranda projelerini anlatacak.

Yine DEM Parti aday adayı tanıtımlarında kadınlara öncelik verirken, süre olarak da pozitif ayrımcılığı ön planda tutacak. Buna göre erkekler için 5'er dakika öngörülürken, bu süre kadınlar için ise 7'şer dakika olacak.

Canlı yayınların ikincisi ise 11 Ocak tarihinde Mardin'de 6’sı kadın 16 aday adayı ve son olarak 12 Ocak'ta ise Diyarbakır 4'ü kadın 15 aday adayları ile yapılacak.

Editör: Nazmi Kahraman