Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti (DEM Parti) Ardahan İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde kentte başka partilerle ittifak kurulacağı yönünde yayılan bir takım söylentilere yanıt verdi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen DEM Parti İl Eş Başkanları Engin Çelik ve Kadife Karateke, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı.

‘KİMSEYLE BİR İTTİFAKIMIZ OLMAMIŞTIR, OLAMAZ’

Eş Başkanlardan Engin Çelik, aday belirlerken “Kent Uzlaşısı”nı dikkate alacaklarını dile getirdi. Çelik, “Parti olarak birinci ya da ikinci olduğumuz yerlerde kendi adaylarımızla seçime gideceğiz bu kesin. Diğer yerlerde kent uzlaşısı olacak. Bu kent uzlaşısı bizim ilkemizi temsil edecek, bütün bileşenleri temsil edecek. Demokratik eşitlik ilkeleri doğrultusunda nitelikli yoldaşlarımız olacak. Yani ilkelerimize hitap edecek bireyler olacak. Bunları kesinlikle önemsiyoruz. Seçerken bunları baz alacağız. Diğer bir konu Ardahan üzerinde bir ittifak dedikodusu yayılmış durumda. Seçimlere kendi adayımızla giriyoruz, bu nettir. Kimseyle bir ittifakımız olmamıştır, olamaz. Yani mevcut yapılan açıklamalar fake hesaplardan yapılmış. Bizim kendi seçmenimiz, kendi kitlemiz zaten birleştiği için bu konuları hiç önemsemiyorlar. Diğer yurttaşlarımız için de bunu açıklamış olalım” dedi.

İKİ İLÇEDE ADAY ÇIKARILACAK

Çelik, Ardahan için şuan bir belediye başkanı adayları olduğunu, yine 7 il genel meclisi, 6 da belediye meclis üyesi adaylarının bulunduğu bilgisini verdi.

Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı

Damal ve Göle’de (Golan) aday çıkaracaklarını söyleyen Çelik, “Golan’daki adayımız netleşti, Damal’da adaylık süreci devam ediyor. Mevcut süreçte seçim stratejimiz bellidir. Yani genel merkezimizin de açıkladığı gibi birinci ve ikinci sırada adaylarımız, diğer yerlerde kent uzlaşısı adayları olacak. Bu da net, şeffaf bir şekilde olacak. Ardahan’da kendi adayımızla seçime giriyoruz. Tekraren söylüyoruz; herhangi bir uzlaşma, görüşme olursa bu açık olur, şeffaf olur, halkın gözü önünde olur” diye konuştu.

Editör: Nazmi Kahraman