Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Toplantının sonuç bildirgesinin yarın yazılı olarak açıklanacağı öğrenilirken, toplantıda birçok önemli başlığın tartışıldığı ve karar altına alındığı belirtildi.

NET TUTUM MYK’DE BELİRLENECEK

DEM Parti’nin yakın süre içinde siyasi partilerle yaptığı ziyaretler değerlendirilirken, yarın açıklanacak PM Sonuç Bildirgesi’nde yerel seçim stratejisine dair net bir kararın açıklanması beklenmiyor. DEM Parti’nin kesin kararının Pazartesi günü gerçekleşecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açığa çıkacağı belirtildi.

81 İLDE ADAY İÇİN YETKİ VERİLECEK

Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret

Bir diğer gündem konusu ise DEM Parti’nin hangi illerde aday çıkaracağıydı. Edinilen bilgiye göre, PM toplantısında, 81 ilde aday çıkarılması konusunda Eş Genel Başkanlar ve MYK’ye yetki verilecek.

KENT UZLAŞISI KOORDİNASYONU KURULACAK

Toplantıda, Türkiye ve Kürdistan’da yürütülecek seçimler öncesi “kent uzlaşısına” dair koordinasyon kurulması ve PM üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarından (STK) oluşan bir komisyonun söz konusu çalışmalara öncülük etmesi kararlaştırıldı.

Editör: Nazmi Kahraman