Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi)  Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, AKP 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen olan Yerel Seçimlerde bölge kentlerine taşımalı seçimleri getirmesine ilişkin DEM Parti Iğdır İl Örgütü binasına basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DEM Parti Iğdır İl yönetimi ve yurttaşlar katılım sağladı.

Aytun Çıray: Erdoğan, Akşener'le 6'lı Masa'ya sızdı Aytun Çıray: Erdoğan, Akşener'le 6'lı Masa'ya sızdı

‘Iğdır Valisi AKP programlarında’

AKP’nin seçimle alamadığı Kürt illerini hile yöntemiyle almak istediğini belirten Hun, Iğdır Valisinin AKP’nin etkinliklerin katılmasına tepki gösterdi. Hun devamla, “AKP İktidarı seçimle alamadığı yerleri  hile yöntemleriyle zorla almaya çalışıyor. AKP’nin Kürt illerinde bu kadar aciz duruma düşmesine bir kez daha şahit oluyoruz. AKP iktidarı seçimle alamadığı belediyeleri Iğdır ilimizde dahil olmak üzere taşımalı seçmen hilesine başvurmaktadır. Taşıdıkları seçmenleri çoğu yurt dışında yaşıyor. Bu insanlar hayatında Iğdır’a gelmemiş ve bu kentti görmemişlerdir. Bu şekilde Iğdır Belediyesini almaya çalışıyorlar. Bu kent kayyımla yönetiliyor. Iğdır kayyımı bu kentin topraklarını satışa çıkarmıştır. Yüzyıldır satılmayan arazileri kendi sermayedarlarına peşkeş çekiyorlar. Iğdır Valisi bir kara vermesi gerekiyor. Bu kenti valisi mi, yoksa AKP il başkanı mı? Sanki bu kentte sadece AKP varmış gibi AKP İl Başkanın yanına alıp açılışlara gidiyor. Bu kenttin valisi siyasetle yol yürütmek istiyorsa istifa etsin gelsin partimizin karışışında aday olsun. Halk iradesi bakalım hangimizi seçecek. Bu halk AKP’den mi yana yoksa DEM Parti’den mi yana herkes biliyor” diye konuştu.

‘HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ’

AKP’nin Iğdır iline taşımalı seçmen getirmesine tepki gösteren Hun, sürecin takipçisi olacaklarını altını çizerek, bütün hukuki haklarını kullanacaklarını aktardı. Hun, “Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) çağrımızdır. Halk iradesinin olduğu gibi sandığa yansımasını istiyoruz. Dışarıdan getirilen seçmenlere ilişkin yaptığımız itiraz başvuruların detaylı incelenmesini istiyorum. Diğer bir çağrımızda bu kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilerinedir. Dışarıdan getirilen seçmenlerin demokrasiye ket vurmasına müsaade etmeyin Dışarıdan getirilen seçmenlerin bu kentin seçmenlerinin iradesine kayyım atamak istiyorlar. Bu durumu kabul etmiyoruz. Herkes bu duruma dur demesini istiyoruz. Hukuk yoldan bütün haklarını kullansınlar. DEM Parti olarak konuya ilişkin bütün hukuk haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Nazmi Kahraman