Aziz Fidancı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Mar Petyun Keldani Kilisesi’nde ikinci kez ayin yapıldı. Diyarbakır'daki Keldaniler, Paskalya Bayramı için bir araya geldi.

Diyarbakır’da, AK Partili eski başkan işten çıkarıldı Diyarbakır’da, AK Partili eski başkan işten çıkarıldı

Kilise 6

Ayini Bağdat Keldani Kilisesi Kutsal Meclisi tarafından Papa Francis’in onayıyla 108 yıl sonra Diyarbakır'a atanan Türkiye Keldani Cemaati Diyarbakır Başepiskoposu Sabri Anar yönetti. 

Kilise 7

Mar Petyun Keldani Kilisesinde 9 yıl aradan sonra 2.kez yapılan ayine yoğun ilgi vardı. Ayine, Ermeni ve Süryani cemaatinin mensupları da katıldı. Ayinde bol bol dua edildi ve mum yakılarak dilekler tutuldu. 

1828 yılına kadar Patriklik merkezi olarak kullanılan Mar Petyun Keldani kilisesi'nde, 1915 yılından bu yana din görevlisi bulunmuyordu. Kiliseye geçen yıl Sabri Anar Fransa’dan din görevlisi olarak atanmıştı.

Kilise 1

Peder Sabri Anar kimdir?

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 1 Ocak 1966’da doğan Sabri Anar, İstanbul’da Fransisken Frer Minör Semineri’nde okudu. 1985’te Bağdat’ta Keldani Patrikhane Semineri’ne girdi. 10 Kasım 1990’da Île-de-France bölgesindeki Keldani topluluğu için pastoral hizmetine başladı, ardından Paris’e rahip olarak atandı. Sabri Anar, 1990’dan 2016’ya kadar Sarcalles’deki St. Thomas Aopotre Kilisesi’nin başrahip yardımcısı ve başrahibi olarak görev yaptı.

Kilise 4

Editör: Aziz Fidancı