Kilise Haberleri

kilise haberleri ve güncel kilise gelişmeleri, kilise ile ilgili tüm video, kilise fotoğrafları ve kilise haberleri CEGA Medya - Diyarbakır Son Dakika Haberleri sitemizde


CEGA ÖZEL

Diyarbakır'daki Keldaniler, Paskalya Bayramı'nı kutladı. Ayini, 108 yıl sonra Diyarbakır'a din görevlisi olarak atanan Başpiskopos Sabri Anar yönetti.

CEGA ÖZEL

Diyarbakır'da, Ermeni Psikoposun İranlıların istilasından yalvararak kurtardığı kiliseden geriye yıkık duvar kaldı.

Genel

Zangoç, kiliselerde yapılan ayinlerden önce çanları çalan ve başrahibin talimatlarını yerine getiren kişiye verilen isimdir.

CEGA ÖZEL

Diyarbakırlı yazar Şevket Beysanoğlu'nun "Diyarbakır Tarihi" isimli kitabında islamiyetten önce kentteki kiliseler ve dinler ayrıntılı bir şekilde yer alıyor.

DÜNYA

Filipinler'in San Jose del Monte şehrinde bulunan bir kilisenin asma katının çökmesi sonucu 52 kişi yaralandı, 1 kişi öldü.

ASAYİŞ

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan kişi hayatını kaybetti.

Kültür&Sanat

Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören tarihi Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi’nde kapsamlı restorasyon yapılıyor.

CEGA ÖZEL

Diyarbakır'da yaşayan ünlü müzisyen Udi Yervant, 21 yıl süren dünya turnelerinin ardından Amerika'dan kesin dönüş yapıp Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi'nde...

CEGA ÖZEL

Binlerce yıldır birçok farklı dil, din ve kültürün birlikte barış içinde yaşadığı kentin futbol takımının armasında hem cami hem de...

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, görüştüğü Yunanistan Kilise lideri ve Atina Başpiskoposu İeronimos’tan, “Barış duası” istedi.

Genel

- Kulp ilçesinin İnkaya Mahallesi'nde Bizans İmparatoru 1. Anastasius dönemine ait sikkenin bulunduğu bölgede 2021'de başlatılan kazılarda bugüne kadar 13...

DİYARBAKIR

Kulp ilçesindeki 1500 yıllık kilise kalıntısının altından 46 mezar ortaya çıkarıldı.

Özel Haber