Diyarbakır’da Dicle Nehri'ne giren çocuk boğuldu Diyarbakır’da Dicle Nehri'ne giren çocuk boğuldu

Diyarbakır’da, DEM Parti Gençlik Merkezi tarafından 2020 yılından beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına futbol turnuvası düzenlendi. 

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şılbe Spor Tesislerinde düzenlenen turnuvayı, Büyükşehir Belediyesi eş Başkanları Serra Bucak, DEM Parti il eş başkanları Abbas Yoldaş ve Pınar Sakık ile DEM partili bazı ilçe belediye başkanları ve yöneticileri izledi.

7Cf5Ad2F50Cb0D629C64958919C5A236 X LTurnuvada konuşan eş Başkan Bucak, kadınların özgürce yaşaması, üniversite okuması, kamusal alanda ve yaşamda var olmaları gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Elbette genç kadın arkadaşlar Gülistan Doku'nun akıbetini sormaktan vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler de. Yaklaşık 4 yıldır her gün, her hafta, her ay çeşitli periyodik etkinliklerle Gülistan Doku'nun akıbetini soran genç kadınlar, üniversiteli kadınlar, Türkiyeli kadınlar ve Kürt kadın hareketinin ortak bir talebi var. Gülistan Doku’nun akıbeti ve failleri bulunsun, adalete erişilsin. Tüm kadınların özgür yaşam hakkını ve kadına yönelik şiddete dur dediğimiz bir turnuvaya vesile olsun. Genç kadınların öldürülmediği ve şiddete uğramadığı, kadına yönelik şiddetin son bulduğu bir dünyayı arzuladığımızı söyleyen bir turnuva olsun" dedi.

Editör: Ferit Aslan