Ferit Aslan

Amedspor,  özel jet ile getiriyor, günü belli oldu. Amedspor, özel jet ile getiriyor, günü belli oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye ait olan ve seçimden önce kayyımın başka kurumlara yaptığı taşınmazlar ile ilgili tahsisleri oy çokluğu ile iptal etti. 

Diyarbakır’da, seçimden kısa bir süre önce kayyım tarafından yönetilen büyükşehir belediyesine ait çok sayıda park, sosyal tesis, cafe gibi onlarca taşınmaz başka kurumlara tahsis edilmişti. 

Diyarbakır Surları Tekkapı CivarıSeçimlerden sonra DEM Partinin yeniden büyükşehir’i kazanması ile büyükşehir belediye meclisi geçen hafta yaptığı toplantıda tahsisleri gündemine alarak kararlar verdiği ortaya çıktı. 

PİKNİK ALANI İLE İLGİLİ TAHSİS İPTAL EDİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin 5 gün süren toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait olan Kayapınar İlçesi Gözalan Mahallesi 141 ada 6 nolu parselde yer alan Devegeçidi Barajı alanında üzerinde bulunan tüm taşınır ve taşınmazlar için kayımın 10 Ocak 2024 tarihinde aldığı tahsis kararı oy çokluğu ile iptal edildi. 

Dicle Universitesi Yb K SMİLLİ EĞİTİME VERİLEN CAFE VE BİLGİ EVLERİ TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

Yine meclis toplantısında, kayyım tarafından 10 Ocak 2024 tarihinde alınan karar ile, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne 25 yıllığına bedelsiz tahsisi yapılan, ’Ali Emiri Bilgi Evi, Merkez Bilgi Evi , Şehit Ali Gaffar Okan Akademi Lise, Temapark Kitap Kafe, Kardeşlik Parkı ve Kent Meydanı Kitap Kafe’nin” tahsis kararları da oy çokluğu ile iptal edildi. 

Diyarbakira Ait Tesis Elaziga Mi Devrediliyor4.JpgYİKOB’A DEVREDİLEN BELEDİYE HİSSİLERİ İLE İLGİLİ KARAR İPTAL EDİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, yine aynı toplantıda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Müteşebbis heyetine yüzde 33 hisse oranında üyesi olduğu Diyarbakır Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi ve müteşebbis heyetine yüzde 13 hisse oranında üyesi olduğu Diyarbakır Tekstil İhtisas Sanayi Bölgesinin hisse oranlarının Diyarbakır Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) devrinin yapılmasına ilişkin kayyımın verdiği kararın iptalini de oy çokluğu ile sağladı.

Resim A789Dd9ABUNDAN SONRA NE OLACAK, TESİSLER GERİ ALINACAK MI?

Büyükşehir Belediye Meclisinin, seçimden önce ihtiyaçtan değil, belediyenin DEM Parti tarafından kazanılacağı varsayımı ile başka kurumlara devredilen taşınmazların tahsislerin iptali ile ilgili alınan meclis tahsis iptal kararları Valiliğe gönderilecek. Diyarbakır Valiliğinin sadece meclis kararlarına karşı dava açma yetkisi bulunduğu belirtildi. 

Editör: Ferit Aslan