Diyarbakır’da, yargılandığı rüşvet davası nedeniyle hakkında yurt dışı çıkış yasağı bulunan Bağlar Belediyesi eski başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yeşil pasaportunun iptal edildiği belirtildi. 

Sözcü Gazetecisinde yer alan habere göre, hakkında “Rüşvet almak ve icbar suretiyle irtikâp” suçundan ağır ceza mahkemesine dava açılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun, rüşvet davasından dolayı hakkındaki adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle kamu görevlilerine tahsisli olan yeşil pasaportu da iptal edildi.

Baglar Belediye Baskani Beyoglu Hirsizlik Sucundan Yargilanmis 132013 20240324Beyoğlu ile birlikte eşi Dürdane Beyoğlu ve birinci derece yakınlarının da pasaportlarının iptal edildiği öğrenildi. Görev süresi 31 Mart’ta dolduğu için belediye başkanlığı sona eren ve yurtdışına kaçarak delilleri karartma ihtimaline karşı tüm sınır kapıları ile havalimanlarındaki dış hatlar terminalleri de ivedi olarak uyarıldı.

Habere göre, Beyoğlu’nun avukatları da Ağır Ceza Mahkemesinden adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. 

Mahkeme kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin dosyada yer alması, tanık ifadeleri, tape kayıtları; sanığın işlediği suça öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle talebin bu aşamada reddine karar verdi. 

Editör: Ferit Aslan