Nazmi Kahraman

Zaman zaman karşılaşılan ve nasıl baş edileceğini bilemediğimiz karınca istilasından kurtulmanın yollarını biliyor musunuz? 

Vikipedia'da yer alan bilgiye göre, öncelikle karıncalardan kurtulma çalışmalarının ilki onlara dokunmadan ve onların kendilerine farklı yön çizmelerine sebep vermeden “nereden geliyor ve nereye gidiyorlar” bunu öğrenmelisiniz.

Karıncaların ana çıkış noktası ve son olarak ulaştıkları yer neresi olduğu belirlenmesi gerekir. Şunu unutmayın karıncaların her anı  zamanı bir görevdir ve karıncalar sürekli görevlerini yerine getirirler.

Karınca istilasından kurtulmak için gidiş ve geliş yollarına sirke dökerek gerekir. Sirke, karıncaların vücudundaki kokuları nötralize eder ve karıncaların yemeklerine erişmesini engeller. 

Bunun dışında tarçın tozu kaya tuzu ve biberiye yağı gibi doğal ilaçları kullanarak karıncalardan kurtulunur.

Kapı, cam ve balkonlarınızı kapalı tutmaya ne kadar dikkat ederseniz edin, karıncalar yine de evinize girmenin bir yolunu  bulurlar.

Yerlerdeki kirler, kırıntılar ve yemek artıkları evinizin karıncalar tarafından istila edilme olasılığını artırır. Tüm yüzeylerde düzenli olarak Cif Sprey Ultra Hijyen gibi çok amaçlı bir sprey temizleyici kullanmak karıncaları evinizden uzak tutmaya yardımcı olacaktır.

Evinizi karıncaların sevmediği kokularla donatmak ve karıncaların önüne fiziksel engeller koyarak,  karıncalardan kurtulmaya çalışın.

Evinizdeki balkon ve bahçe kapısı ve pencere gibi yerlerin önüne tebeşirle birer çizgi çekin. Bir parça tebeşiri ezerek bahçenizdeki bitkilerin ve saksıların çevresine serpin. Tebeşirin içinde bulunan kalsiyum karbonat, doğal bir karınca savardır.

Karıncalar limon kokusundan nefret ederler. Cam önleri ve kapı ağızlarına limon kabuğu rendeleyin. Bir sprey şişesini limonlu su ile doldurup yerlere ve tezgahlara sıkın.

Karıncaların mesken edindiği bölgelere acı biber dökerek karıncalara evinizde yemek bulamayacakları mesajını verebilirsiniz.

Evdeki karıncalardan kurtulmanın yolları arasında en önemlisi düzenli ev temizliğidir. Evinizi olabildiğince temiz tutarak ve aşağıdaki noktalara dikkat ederek karıncaların evinize geri dönme olasılığını azaltabilirsiniz.

Taksim yasağında 210 gözaltı Taksim yasağında 210 gözaltı

Tüm yüzeyleri Cif Sprey Ultra Hijyen gibi çok amaçlı bir sprey temizleyiciyle iyice temizleyin. Sildiğiniz yüzey mermer veya granit ise Cif Jel Zemin Uzmanı gibi özel bir ürün kullanmaya da dikkat edin. 

Bu işlemi düzenli olarak tekrarlayın. Düzenli ev temizliği yalnızca karınca istilası için değil farelerden, hamam böceklerinden ve evdeki diğer böceklerden kurtulmak için de çok önemlidir.

Yemekleri masada yiyin. Televizyon önünde ya da ayak üstü yenen yemeklerin kırıntıları yere dökülerek karıncalara davetiye çıkarır.
Mutfağınızı ve yemek masanızın çevresini sık sık elektrikli süpürgeyle temizleyin.

Yiyecekleri saklama kaplarında saklayın. Ortalıkta açık yiyecek bırakmayın.

Kirli bulaşıklarınızı lavaboda bekletmeyin. Lavaboda biriken yemek artıklarını bekletmeden temizleyin. Çöplerinizi sık sık atın.

Kapı ve cam önlerine tebeşirle birer çizgi çekerek karıncaların yolunu kesin. Karıncaların girdiği yerlere bir sprey şişesi yardımıyla limonlu ya da sirkeli su sıkın, gezdikleri yerlere acı biber serpin.

Karıncalardan kurtulduktan sonra yüzey ve tezgahlarınızı Cif Sprey Ultra Hijyen gibi bir ürünle silin. Evinizi düzenli olarak süpürün. Ortada açık yiyecek bırakmayın. Bulaşıkları lavaboda bekletmeyin.

Herhangi bir temizlik ürününü kullanırken, kullanma talimatlarını her zaman okumanız gerekmektedir. Uygulamaya başlamadan önce de kullandığınız malzemeyi mutlaka küçük bir alanda test ettikten sonra kullanın.

Editör: Nazmi Kahraman