Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada “boykota devam” dedi ama ne MÜSİAD ne bakanlar İsrail’le ilişkiler konusunda somut adım atmadı, bir yaptırım sözü bile verilmedi.

Aralarında MÜSİAD, Hak-İş, Memur-Sen, TÜRGEV’İN de bulunduğu Milli İrade Platformu “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet” sloganıyla yürüyüş yaptı. Galata Köprüsü’nde yapılan yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hulusi Akar, AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

BOYKOTA DEVAM…

Yürüyüşün çağrıcılarından olan Bilal Erdoğan, yaptığı konuşmada “Bu iş ateşkesle bitmeyecek, Filistin davası sürdükçe boykota devam edeceğiz ki sermaye sahipleri ayağını denk alsın” dedi. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı da konuşma yapanlar arasındaydı. Asmalı,  Gereği neyse vakti, yeri geldiğinde yerine getirileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Ancak İsrail’le sürdürülen ticari, askeri, diplomatik, kültürel ve akademik ilişkiler Erdoğan’ın devam dediği boykotun hiç uygulanmadığını gösteriyor. Son haftalarda AKP’lilerin ve iktidara yakın sermaye gruplarının İsrail’le olan ticari ilişkilerini ortaya koyan gazeteci Metin Cihan, yürüyüş çağrıcıları arasında yer alan MÜSİAD’a bağlı şirketlerin İsrail’le olan ilişkilerini paylaşmıştı.

Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

Editör: Nazmi Kahraman