İstanbul’da 1 Mayıs Taksim ablukası: Hangi yollar trafiğe kapatıldı? İstanbul’da 1 Mayıs Taksim ablukası: Hangi yollar trafiğe kapatıldı?

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Oğuz Kaan Salcıi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, karara tepki gösterdi.

İşkencelerle anılan Diyarbakır Cezaevi

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salcı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Milli Eğitim bakanını hedef aldı. Salcı, şunları paylaştı:

CHP İstanbul Milletvekili Oguz Kaan Salcı'nın paylaşımı

"Hayrola, 60 kişinin işkenceyle öldürülmesinden sorumlu tutulan birini çocuklarımıza kahraman diye mi tanıtıyorsunuz? Darbe karşıtı söylemlerinizin incileri pul pul dökülüyor. Sizin bu yaptığınıza 12 Eylül’le hesaplaşmak değil, kucaklaşmak denir. Madem bu kadar muteberdi, 2010’da niçin ismini anıtlardan sildiniz? Türkiye’yi yücelten laiklik gibi bir değerden rahatsız olan Milli Eğitim Bakanı’nın yeni diye pazarladığı şey 12 Eylül’ün darbecileri ve işkencecileri mi?"

Bir tepki de CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Tanrıkulu, "Kürt sorunu nedir diyorsanız; 12 Eylül Askeri Darbesinden sonra Diyarbakır Cezaevinde binlerce kişinin işkence görmesinden sorumlu olan Esat Oktay Yıldıran'ın adının, 40 yıl sonra İzmir'de bir okula verilmesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, bir kez daha halkımıza gerçek yüzünü göstermiş oldu." dedi.

CHP Diyarbakır Milletveili Sezgin Tanrıkulu'nun Paylaşımı

Karara, siyasilerin yanı sıra bir çok sivil toplum örgütünden de tepki var. 
 

Editör: HABER MERKEZİ