Meral Özdemir

Ray-Ban'in geliştirdiği akıllı gözlüklerle kullanıcılar konuşabilecek ve sorular sorabilecekler.

ABD ve Kanada'da Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri, ''Meta AI sanal asistanı'' adı verilen yazılımla birlikte çok modlu AI (yapay zeka) teknolojisinin kullanıma sunulmasına kavuştu. 

Birden fazla ortamı (örneğin, hem ses hem de görüntü) içeren sorguları işleyebilen üretken yapay zeka anlamına gelen multimodal yapay zeka ile cihaz, kullanıcının neye baktığına bağlı olarak sorulara yanıt verebilecek.

Yapay Zeka yalnızlığa son mu, tehlikeli bir oyun mu? Yapay Zeka yalnızlığa son mu, tehlikeli bir oyun mu?

TELEFONUNUZU ÇIKARIP BAKMANIZA GEREK KALMAYACAK

Tercüme etmek istediğiniz bir metni artık gözlükleriniz aracılığıyla gerçekleştirebileceksiniz. 

Örneğin; seyahat ettiğinizi ve Fransızca bir menü okumaya çalıştığınızı varsayalım. Akıllı gözlükleriniz metni sizin için tercüme edecek, telefonunuzu çıkarmanıza veya bakmanıza gerek kalmadan ihtiyacınız olan bilgiyi size verecek.

Cihaz önce kullanıcının baktığı şeyin fotoğrafını çekecek, ardından yapay zeka, buluıt tabanlı işlemden sonra, kullanıcının neye baktığı ile ilgili bilgiyi sunacak.

Meta yetkilileri, ''Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple'ın Siri'si gibi yapay zeka destekli sanal asistanlar yeni bir şey değil; hepsi doğal dilde sorgulara akıllı yanıtlar sağlıyor. Ancak Ray-Ban akıllı gözlüklerindeki Meta AI'nın en önemli özelliği, çok modlu işlevselliğidir'' dedi.

FGirma akıllı gözlüklerin ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Live Sience

Editör: Meral Özdemir