Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Ali Çankaya, bugün Viyana’ya uçmak üzere gittiği İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Çankaya’nın İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Çankaya’nın bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

“Muhalifleri susturma devlet politikası haline geldi”

Açıklamada, Türkiye’deki mevcut siyasi iklim ve yönetimin eleştirilere karşı takındığı tutum eleştirilerek, “6 Şubat depreminin hesabını vermeyen, ekonomik krize çözüm üretemeyen, dış politikada yerlerde sürünen AKP iktidarı bu sorunlara çözüm üretmesi gerekirken, kendisine muhalif olan, kendi iktidarını eleştiren ve tavır ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine gözdağı vererek susturmayı bir devlet politikası haline getirmiştir” denildi.

Serbest bırakılması çağrısı

Demokrasi güçlerinin bu hukuksuzluğa karşı tepki göstermesi çağrısında bulunan AABK açıklamasının devamında, “Bu baskıcı ve dayatmacı politikalarla bizleri susturacaklarını sanan iktidara ve saraya boyun eğeceğimizi ve susacağımızı düşünüyorlar ise, tarihimize dönüp baktıklarında yanıldıklarını göreceklerdir. Yöneticimiz olan Sayın Mehmet Ali Çankaya’nın gözaltına alınmasını şiddetle kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Nazmi Kahraman