Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme başvuruları, tercihe sunulan alanlarda il içinde yapılabildi. Kontenjanlar, bakanlığın öğretmen atamasına ilişkin planlaması dikkate alınarak öğretmen ihtiyacını karşılamada güçlük çekilen 5 ve 6'ncı hizmet alanlarında yer alan eğitim kurumları arasından belirlendi.

ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin alan değişikliği için başvurularının 18-22 Aralık arasında kabul edileceğini, atama işlemlerinin 26 Aralık'ta yapılacağını açıkladı.

Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza Çocuğunu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ceza

MEB ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSUNA DAİR BİLGİLER

Bakanlığın "2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Duyurusu"na göre öğretmenler, Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile ek çizelge doğrultusunda mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlar için duyuru kapsamında alan değişikliği başvurusunda bulunabilecek.

Ayrıca sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayken 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayanlar da özel eğitim alanına atanmak üzere söz konusu duyuru kapsamında başvurabilecek.

Alan değişikliğine bağlı ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri yarıyıl tatilinde yapılacak.

Editör: Ayşegül Yaşar