Şanlıurfa Tabip Odası yaptığı açıklamada, Hilvan İlçesinde evinde ölü bulunan doktor Ronahi Satı'nın istifa ettiği Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çalışanların içleri hali acısını ortaya koydu.

Açıklamada, artan hekim intiharlarını kaygıyla takip ediyor ve artmasından endişe duyduklarını belirterek,  ''Ancak hekimlerin son yıllarda giderek artan çalışma ortamındaki zorluklar, mobbing, şiddet gibi önemli mesleki problemler hekimleri tükenmişliğe sürüklemektedir. '' denildi.

1 DAKİKADA 4 HASTAYA BAKILMASI GEREKİYOR

Ronahi'nin günde 2000-2500 çocuğa bakılan acil serviste görev yaptığı aktarılan açıklamada, şunlar yer aldı:

Diyarbakır Kulp’ta deprem konutları Diyarbakır Kulp’ta deprem konutları

''Aynı hastaneye bir günde 5000-5500 arası acil servis başvurusu olmaktadır. Bu rakam 1 dakikada 4 hastaya yani 15 saniyede bir hastaya bakılmasını gerektirmektedir. Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca’ nın paylaştığı verilere göre acil servise yapılan başvuruların %80 i acil değildir. Yeni mezun olmuş genç hekimler bu hasta yüküyle karşı karşıya kalmaktadır. Şiddet ortamı, ekonomik kriz, anlayışsız yöneticiler, malpraktis davaları ve şikayet hatları gibi sorunlarla bu durum genç hekimler için içinden çıkılamaz bir hal yaratmakta, tükenmişliğe yol açmaktadır. Sağlık sisteminin her alanında hekimler mutsuz, umutsuz bir şekilde görevini yapmaktadır. Genç hekimlerin omuzuna binen bu yükün azaltılması, çalışma şartlarının düzeltilmesi, meslek onuruna uygun ortamın sağlanması Sağlık Bakanlığı’ nın sorumluluğu ve görevi olduğunu bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyoruz.''

Editör: Özgür Ayaydın