Yapılan araştırmalarda, sahte gülümsemenin de mutluluğu artırdığı bildirildi.

Bilim insanları arasında uzun süredir tartışma konusu olan gülümsemenin mutluluğu artırıp artıramayacağı üzerine yapılan yeni çalışmaların sonucu açıklandı. Son araştırmaların, sahte bir gülümsemenin bile ruh halini iyileştirebileceği vurgulandı.

Biyodavranışsal sağlık alanı profesörü Marie Cross, son yapılan araştırmaların gülümsemenin duygusal durumu iyileştirebileceğini gösterdiğini ifade ederek, ''Bir meta-analizde, gülümsemenin sadece mutluluğu artırmakla kalmayıp aynı zamanda mutluluğu da yaratabileceği ortaya konmuştur'' dedi.

Stanford Üniversitesi'nden araştırma bilimcisi Nicholas Coles da, gülümsemenin sadece dış etkenlere bağlı olmadığını, aynı zamanda insanların içsel durumlarını etkileyebileceğini söyledi.

SAHTESİ DE MUTLU EDİYOR

Havalandırma tüneli kazılırken bulundu Havalandırma tüneli kazılırken bulundu

Cross, gülümsemenin duygusal durumu etkileyip etkilemeyeceğini belirlemenin zor olduğunu ancak gülümsemenin ruh halini iyileştirmek için zararsız bir yöntem olduğunu düşündüğünü belirtti.

Sonuç olarak, gülümsemenin mutluluğu artırabileceği ve insanların ruh halini iyileştirebileceği konusunda giderek daha fazla kanıt bulunduğunu anlatan araştırmacılar, ''''Sahte bir gülümsemenin de insanların daha mutlu hissetmelerini sağladığı belirlendi'' dedi.

KAYNAK: livesience.com


 

Editör: EYYUP KAÇAR