Siyasi Partiler, aday listelerini seçim kurullarına teslim ederken, bir Belde de sadece bir aday rakipsiz bir seçime girecek. 

Siyasi Partiler, 31 Mart yerel seçimleri için kıyasıya yarışırken, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Hilal Beldesinde mevcut belediye başkanı dışında adaylık başvurusu yapan olmadı. 

Hilal Beldesinde 3 dönemdir AK Partiden belediye başkanlığı yapan Cevher Benek, sandık kurulmadan başkan seçilmiş gibi oldu. 

Thumbs B C E21343230Cb96E0B13B32D6Fe9Fb1627Belediye seçimlerinde siyasi partiler, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri için adaylarının listelerini 20 Şubat’ta ilçe il ve ilçe seçim kurullarına aday listelerini teslim ederken, Şırnak’ta ilginç bir durum yaşandı. 

Hilal beldesinden 2009’dan beri AK Partiden  belediye başkanlığı yapan Benek, yeniden AK Parti tarafından aday gösterilirken, başka hiç bir siyasi partinin aday başvurusu yapmadığı ortaya çıktı. 

Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı Zeynep Çelik kimdir? Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı Zeynep Çelik kimdir?

Seçimlerin yapılmasına 38 gün varken, Hilal Beldesindeki mevcut başkan sadece tek aday olarak şimdiden başkanlığını kazınmış gibi görünüyor. 

BAŞKANLIĞINI GARANTİLEYEN BENEK KİMDİR?

Hilal beldesi Belediye başkanı ve 31 Mart seçimlerindeki beldenin tek adayı olan Cevher Benek, 1975 yılında Hilal beldesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimi Hilal beldesinde okumuştur.1992 yılında köy korucusu olarak görev yapmaya başlamıştır. 1992-2009 yılları arasında Hilal beldesinde korucu başı görevine gelmiştir. 2009 yılında AK Parti Belediye Başkan Adayı oldu ve belediye başkanı seçildi.

2014 yılında yine AK Parti Belediye Başkan Adayı oldu ve belediye başkanı seçildi. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Şırnak Uludere Hilal Belediye Başkan Adayı oldu tekrar kazandı. 3 dönemdir Belediye başkanı görevini devam etmektedir.



Editör: Ferit Aslan