Ayşegül Yaşar

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde gösteri yapan ebru sanatçısı Garip Ay, tarihi Ulu Cami'nin dış cephesini bir birinden güzel figürlerle renklendirdi.

Farklı kentlerdeki kültür yolu festivallerinde çalışma yapan Garip Ay, Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali'nde sahne aldı. Ölçekçe büyük ve tarihi yapıların cephelerine yansıttığı canlı ebru performanslarııyla dikkat çeken yetenekli sanatçı tual olarak Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'yi seçti. Yaptıklarıyla geleneksel ebru sanatına yeni bir soluk getiren Ay, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ziyaretçilerinin akıllarından uzun süre çıkmayacak bir performansa daha imza attı. Diyarbakır'daki gösteri katılımcılardan büyük beğendi aldı.

Garip Ay, ebru performansı mapping gösterileriyle asırlardır geleneksel bir anlayşla sürdürülen ebru sanatını cesur bir yaklaşım ve modern bir perspektifle geleceğe taşıyor.

Ay'ın ebru sanatına en önemli katkılarından biri geleneksel teknikleri yenilikçi bir yaklaşımla birleştirerek yaratıcı bir sentez oluşturması.

Editör: HABER MERKEZİ