TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Meclis Grubunu ziyaret ederek Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kurtulmuş, Meclis Başkanı seçildikten sonra siyasi partilerin gruplarının kendisini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Bir plan çerçevesinde siyasi partilerin gruplarına ziyaretler gerçekleştirdiğini aktaran Kurtulmuş, MHP, İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve AK Parti gruplarıyla görüştüğünü belirtti. Numan Kurtulmuş, bugün uygun olmadıkları için HEDEP grubuyla sonraki hafta görüşeceğini bildirdi.

'KAMU VİCDANINI DA DİKKATE ALARAK YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ KANAATİNDEYİM'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin hükümlüsü Ogün Samast'ın tahliyesiyle ilgili soru üzerine Kurtulmuş, şartlı tahliyeyle ilgili daha önce reddedilen bir durumla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Burada da infaz sistemimizle ilgili belki yeni düzenlemeler yapılması lazım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan birisi, yaştan dolayı bu cezası belli bir süreye indirilmiş ve ondan sonra da maalesef iyi hal uygulaması dolayısıyla dışarıya çıkarılmış. Bütün bunlar bizim yargı sistemimizde de yeniden gözden geçirilmesi gereken hususların olduğunu ortaya koyuyor. Bunların kamu vicdanını da dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaretten dolayı teşekkür etti, ziyarette Grup Başkanvekilleriyle değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin yeni açıklama Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin yeni açıklama

Güler, Kurtulmuş'a anayasa ve İçtüzük ile Meclis çalışmaları konusunda işbirliği ve koordinasyon içerisinde olacaklarını ifade ettiklerini bildirdi.

Editör: Nazmi Kahraman