Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin çok uluslu adaylık dosyalarının UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilmesi hakkında yazılı açıklama yaptı.

Diyarbakırlı yazar çocuklar için dernek kurdu Diyarbakırlı yazar çocuklar için dernek kurdu

Açıklamada, Türkiye'nin koordinatörlüğünde Azerbaycan, İran, Özbekistan ve Tacikistan'la sunulan Tezhip Sanatı ve İran'ın koordinatörlüğünde, Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan'la hazırlanan İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler başlıklı çok uluslu adaylık dosyalarının Botsvana'nın Kasane şehrinde 4 Aralık'ta başlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetler arası Komitesi'nin 18. Oturumu'nda UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedildiği belirtildi.

Aynı şekilde Azerbaycan'ın koordinatörlüğünde Türkiye'yle sunulan Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası ve Türkiye'nin koordinatörlüğünde Azerbaycan'la hazırlanan Sedef Kakma Sanatı başlıklı çok uluslu adaylık dosyalarının da listeye kaydedildiği aktarılan açıklamada, böylece Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde kayıtlı kültürel unsurlarının sayısının 30'a ulaştığı ifade edildi.

Editör: Nazmi Kahraman