Tözüm’ün cenazesi 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Tözüm, Yeşilçam’da Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu ve Necla Nazır gibi çok sayıda ünlü ismi seslendirmişti.

Yeşilçam’ın efsane sesi Jeyan Mahfi Ayral Tözüm, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tözüm, İstanbul’da kaldığı huzurevinde hayatını kaybetti.

Tözüm’ün ölümü sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da yaptığı açıklamada Tözüm’ün ailesine ve Türk tiyatrosuna başsağlığı diledi.

Tözüm'ün ölümüyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na baş sağlığı dileriz.

Sanatçı, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir."

JEYAN MAHFİ AYRAL TÖZÜM KİMDİR?

Jeyan Mahfi Ayral Tözüm, 6 Ağustos 1928’de İstanbul’da doğdu. Babası Necdet Mahfî Ayral da ünlü bir sinema ve tiyatro sanatçısıydı. Tözüm, henüz 8 yaşındayken Muhsin Ertuğrul tarafından oynatıldığı ‘Peer Gynt’ adlı oyunda sahneye çıktı. 10 yaşında ise ‘Mutlu Günler’ adlı filmi seslendirerek dublaj sanatçılığına başladı.

Tözüm, Yeşilçam’da Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu ve Necla Nazır’ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü aktrisi seslendirdi.

Seslendirme sanatının yanı sıra tiyatroda da başarılı bir kariyere sahip olan Tözüm, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 100’e yakın oyunda rol aldı ve oradan emekli oldu.

Sinema ve dizi filmlerde de rol alan Tözüm, 2005 yılında Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nü aldı.

Tözüm’ün cenazesi 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Editör: Özgür Ayaydın