Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında bölge birincisi olan Muhammed Türkiye finaline hazırlanıyor

Yeni yılın ilk günü, pek çok kişi için sevdikleriyle birlikte olmanın ve yeni başlangıçların heyecanını yaşamanın günüdür. Ancak, yeni yıla girerken tatil planı yapmak isteyen vatandaşlar, 1 Ocak’ın resmi tatil olup olmadığını ve okulların açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, 1 Ocak resmi tatil mi? Okullar ve resmi kurumlar yarın açık mı? Yeni yılın ilk günü öncesinde kurumların ve okulların durumu nedir? İşte 1 Ocak’ta okullar ve kurumlar açık mı sorusunun cevabı!

1 OCAK RESMİ TATİL Mİ?

1 Ocak günü, Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanunu’na göre resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1 Ocak günü kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, PTT, belediyeler ve diğer resmi kuruluşlar kapalı olacaktır. Ayrıca, 1 Ocak günü toplu taşıma araçları da resmi tatil tarifesine göre çalışacaktır.

1 OCAK’TA OKULLAR AÇIK MI?

1 Ocak günü, resmi tatil olduğu için okullar da tatil olacaktır. Öğrenciler, 1 Ocak günü ders yapmayacaklar ve yeni yıla girerken bir günlük de olsa tatil yapmanın keyfini çıkaracaklar. Okullar, 2 Ocak günü eğitim-öğretime devam edecekler.

Editör: Ayşegül Yaşar