Ferit ASLAN

Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Şırnak’ın Silopi ilçesinde ilk kez bir kadın mahalle muhtar adayı oldu. Müjde Şalış, seçilmesi halinde ilçenin de ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçecek. 

-39

Silopi Belediyesinde meclis üyeliği yapan Müjde Şalış, ilçenin 11 mahallesinden biri olan Dicle Mahallesi muhtarlığına aday oldu. Şalış’ın adaylığı ilçede kadınlar açısından bir ilk olurken, seçilmesi durumunda ilçenin tarihindeki ilk kadın muhtarı olacak. 

-40

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

Belediye’de meclis üyeliği yapan evli ve 2 çocuk annesi olan Müjde Şalış, kadının her alanda olması ve kadınlara fazla ulaşabilmek için muhtar adayı olduğunu söyledi. Çevresindeki insanlar, mahalle sakinleri ve ailesi ile konuştuğunu ve hepsi çok olumlu yaklaştığını söyleyen Şalış, “Bende bu nedenle adaylığımı koydum. Silopi’de, Belediye hizmetlerinde kadının faktörünü görünce insanlar, artık farklı bakıyorlar ve kadınların bu işi iyi yapacağına inanıyorlar” diye konuştu.

-41

Muhtar adayı olduğu mahallesinin ilçenin en büyük mahallelerinden biri olduğunu de söyleyen Şalış, “Mahallemizde memurlarda oturuyor. Onlar da bir kadının muhtar olması konusunda sıcak davranıyor. Şansımı yüksek görüyorum. İlçemizin tarihteki ilk kadın muhtarı olmak için elimden gelen bütün çabayı sarf edeceğim” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan