Ferit Aslan

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Amedspor’un artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın konuştuğu bir kulüp olduğunu, Türkiye’de kilenmiş ve her geçen gün kirlenmeye devam eden futbolda sadece Amedspor’un kimlikli dururu ile temiz kaldığını söyledi.  

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (3)

Selçuk İnan: "Kazanamadık ama kaybetmedik de" Selçuk İnan: "Kazanamadık ama kaybetmedik de"

Amedspor Taraftarlar Derneğince düzenlenen “Amedspor Taraftarları Geleceği Tartışıyor” başlıklı konferans, Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda yapıldı. Konferansa, HEDEP Milletvekili Ceylan Akça, Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Amedspor eski başkanı Metin Kılavuz, Amedspor YİK Başkanı Burç Baysal, ASKF Başkanı Remzi Dayan ve taraftarlar grubunun temsilcileri ile taraftarlar katıldı. 

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (1)

Amedspor Taraftarlar Derneği Başkanı Şiraz Surmuş, Direniş Barikat ve Azrail taraftar gruplarına teşekkür ederek, artık Amedspor’u uluslararası arenalarda görmek istediklerini söyledi. 

“TARAFTARLAR ARASINDAKİ PARÇALI DURUMUN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (4)

Amedspor Kulüp başkanı Aziz Elaldı ise, bugün dünyanın konuştuğu bir kulüp haline geldiklerini, taraftarların, bir takım için gerçekten bazen birinci adam, bazen 12. Adam olduğunu, Amedspor için ise birinci adam görevini yerine getirdiğini söyledi. Taraftar grupları arasında parçalı bir duruşun artık bitmesi gerektiğini ve bu duruşun bir arada güçlü bir ses olarak durması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Elaldı, şöyle konuştu:

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (2)

“KİRLENMİŞ FUTBOLDA BİR TEMİZ AMEDSPOR KALDI”

“Bunu tribünlere yansıtmamız gerekiyor. Taraftar grupları Amedspor’un milyonları bulan korosunu yönlendirecek kişilerdir.  Halkı yönlendirecek kişilerdir. Onların birlikteliği bizim için çok önemlidir. Artık Türkiye’de kilenmiş futbol ve her geçen gün kirlenmeye devam eden bir futbolda Amedspor olarak kimlikli duruşlu olan bir biz kaldık. Kendi değerimizi kendi kıymetimizi bilmeliyiz. Türkiye değil belki dünyanın konuştuğu bir kulüp haline geldik. Bunun bir çok sebebe var, bu kulüp bir halkın malı ve kulübü olduğun bilmektir.”

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (6)

“İNŞALLAH GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Başkan Elaldı, Amedspor’un halkın malı olduğunu ve bir kuruşunun kendileri için namus ve şeref meselesi olduğunu da vurgulayarak, “Bireysel çıkarlar Amedspor’un önüne geçmemelidir. İnşallah bu yolun sonunda güzel günler gereceğiz. Şampiyonluk yolunda maç maç gidiyoruz. Sizden destek istiyoruz. Ama en büyük isteğimiz taraftarlar grubunun birleşmesidir” diye konuştu. 

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (5)

“ARTIK MİLYONLARI SEVİNDİRMEMİZ LAZIMDIR”

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal da, Amedspor’un şu ana kadar bir sportif başarısı olmamasına rağmen taraftar kitlesinin her geçen yıl artığına dikkat çekerek, “Artık bu takımın maçlarında stadyumun kale arkaları dolmalıdır. İyi bir karo ve iyi giden bir takım var. Artık milyonları sevindirmemiz lazımdır” dedi. 

ASKF Başkanı Remzi Dayan ise, Amedspor’un geçmişinden söz ederek, Amedspor’un mutlaka kurumsallaşması gerektiğini söyledi. Dayan, kurumsallaşmayan Diyarbakırspor örneğini vererek, “Bir takım kurumsal bir kimliğe sahip olmadığı zaman sonu Diyarbakırspor gibi olur. Bunu taraftar gruplarının öncülük etmesi gerekir” diye konuştu. 

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15 (6)

Konferansın ilk oturum bölümünde ise Amedspor eski Başkanı Metin Kılavuz ve gazeteci Bekir Güney konuştu. Kılavuz, Amedspor’un milyonlarca taraftarı olan bir takım olduğunu belirterek, Amedspor’un geçmişinde neler yapıldığını anlattı. 

“SİYASETİN GİRMEDİĞİ TEK KULÜP AMEDSPOR’DUR”

Diyarbakır’da 7 yıldır kayyumlarda yönetilen belediyelerin yasada yer almasına rağmen spor kulüplerine destek vermediğinden söz eden Kılavuz, “Siyasetin girmediği bir kulüp varsa o da Amedspordur. 13 yıldır sportif bir başarı olmamasına rağmen milyonları bulun bir taraftar kitlesi olan takımdan söz diyoruz” diye konuştu. 

WhatsApp Image 2023-11-18 at 12.29.15

"DİYARBAKIR'IR SİMGESİ ARTIK AMEDSPOR'DUR"

Gazeteci Bekir Güneş ise, futbol ve siyaset ilişkisini anlatırken, Süper Ligde oynayan bir çok kulübün başkan ve yöneticilerinin AK Partide görev aldıklarından söz etti. Amedspor’un durumunu Barselona ile kıyaslayan Güneş, hem süper ligde oynayan 4 büyük takım hem de Amedspor taraftarları arasında yapılan takıma bağlılık ile ilgili araştırma sonuçlarını anlattı. 4 büyük takım taraftarları için kulüplerinin, “Milliyetçi” kimliğinin öne çıktığını, Amedspor taraftarı için ise Amedspor’un, “Aşk, sevgi ve tutku” yu ifade ettiğinin ortaya çıktığını söyledi. Güneş, Diyarbakır’ın artık simgesinin karpuz, ciğer değil, Amedspor olduğunu da sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan