TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ligin tamamlanmasına 3 hafta kala Amedspor  77 puanla liderliğini sürdürürken, en yakın takipçisi Kastamonuspor'un ise 71 puanı yer bulunuyor.  6 puanlık fark dolayısıyla Amedspor'un  sahasında Iğdır ile Kastamonuspor'un ise Derince Belediyespor ile deplasmanda oynayacağı maçlar büyük önem kazandı. 

21 Nisan Pazar günü oynanacak maçlardan Amedspor'un galip gelmesi, Kastamonuspor'un puan kaybetmesi durumunda Amedspor, resmen şampiyon olacak. Bu nedenle Amedspor-Iğdır maçına taraftar yoğun ilgi gösteriyor.

Diyarbakır barosunun acı kaybı Diyarbakır barosunun acı kaybı

DİYARBAKIR TARİHİ GÜN YAŞAYACAK

Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, düzenlediği basın toplantısında, Iğdır maçına Diyarbakır'ın yanı sıra bölge illerinden de yoğun talep olduğunu işaret ederek, şöyle konuştu:

''Iğdır maçı biletleri 1 saate tükendi. Menemenspor ile oynaycağımız  şampiyonluk maçına ünlü simalar da gelecek. Emniyet Müdürlüğü ve belediyeden aldığımız bilgilere göre hafta sonu Amedspor-Iğdırspor maçı için Diyarbakır'a il dışından 1 milyon kişi gelecek Şu an belediye ile görüşüyoruz. Park Orman ve Kent Meydanı’nda dev ekranlar kurulacak. Bu alanlarda yüzbinlerce taraftar maçı izleyebilecek.' İstiyoruz ki bu maçı 400-500 bin insanla beraber izleyelim fakat öyle bir imkanımız yok. Maalesef oraya sadece 35 bin kişi girebilecek. Bu konuda taraftarımızdan, camiamızdan özür diliyoruz. İnşallah maç sonunda uygun alanlarda o kutlamalarımızı tekrardan yaparız. Taraftarımızdan ricamız maçtan sonra sahaya inmesinler. Kutlamalarımızı, şampiyonluk kutlamalarımızı Menemen maçına bırakacağız. Kupa törenimizi de Menemen maçına bırakacağız. O sebepten dolayı sahaya indikleri takdirde saha kapatma cezası alırız.''

SOMA MAÇINI İZMİR'DE OYNAMAK İSTİYORUZ

Elaldı, haftaya deplasmanda oynayacakları Somaspor maçını İzmir Alsancak Stadyumunda oynamak istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Özgür Ayaydın