Özgür Ayaydın

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, 2 Mart Pazar günü oynayacağı Karaman FK maçında hem galibiyet hem de desibel rekoru kırmak istiyor.

Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı

33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumundaki maçta desibel ölçümü yapılacağı bu nedenle tüm koltukların dolması için Amedspor'lu futbolcular Dijlan, Çekdar, Taner, Veysel, Veli ve kaptan Onur, esnaf ziyaretinde bulunup maça davet etti.

ÖLÇÜM 3 KEZ YAPILACAK

Amedspor-Karaman maçının  21, 44 ve 75’inci dakikalarında desibel rekor ölçümü yapılacak.

REKOR GALATASARAY-FENERBAHÇE MAÇINDA

Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2010-2011 sezonunda Türk Telekom Stadı'ndaki derbide sarı-kırmızılı taraftarlar "Bir spor stadyumunda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses rekoru"nu kırmıştı.

"Guinness World Records" tarafından Türkiye'ye gönderilen hakem heyeti, statta resmi ölçüm yaptı. Maçta ilk yarının bitiminin ardından yapılan dahili anonsla 131,76 desibel ile yeni rekor kırıldığı açıklandı.

KAYIT DIŞI REKOR BEŞİKTAŞ'TA

Kayıt dışı rekor ise Beşiktaş-Liverpool (2-1) arasında 24 Ekim 2007'de yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında BJK İnönü Stadı'nda kırıldı. Siyah-beyazlı taraftarların 132 desibellik rekoru, yetkililerce kayıt altına alınamadığı için resmiyet kazanmadı.

Desibel1

Editör: Özgür Ayaydın