Ferit Aslan

Kastamonuspor Başkanı Aygün, Amedspor'la ilgili açıklamalarının aslında futbol camiasındaki herkesin yapması gereken açıklamalar olduğunu söyledi. Aygün, "Amedspor da Türkiye'nin spor takımı ve değeridir"dedi. 

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Amedspor'la ilgili açıklamalarından dolayı büyük destek aldığını belirten Kastamonuspor Başkanı Cengiz  Aygün, şöyle dedi:

“Ben bu kadar olumlu ve güzel tepki beklemiyordum. Normal bir bayramlaşma konuşması yaptım. Hafta sonu oynayacağımız Amedspor maçı için seyircilerimizden provakasyonlara gelmemelerini istedim. Amedspor’un da bizim bir takımımız olduğunu söyledim. Çok güzel tepkiler geldi. Amedspor başkanı Aziz başkan aradı ve bizden misafirleri için ek yer istedi. Hemen ayardıladık."

Başkan Aygün, açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları da verdi.

Aygün şöyle devam etti:

"Bu ülke hepimizin, Türkleri, Kürtleri, Lazları, Çerkezleri birbirinden ayırmak mümkün mü? Bizim burada yüzlerce Diyarbakırlı hemşehrimiz var. Biz onlara nasıl farklı gözle bakabiliriz. Biz yüzyıllardır kız alıp kız vermişiz. Kastamonu’da Diyarbakır Sofrası restorantımız var. Diyarbakır ve Amedspor için nasıl farklı düşünebiliriz?''

''SİYASETÇİLER MESELEYİ BU HALE GETİRMİŞ''

''Ama maalesef siyasetçiler zamanında meseleyi bu hala getirmiş'' diyen Aygün, ''Onların yarattığı bu sıkıntıyı zaman zaman yaşıyoruz. Ama biz Diyarbakır’da bize yaptıkları gibi Amedspor'u en iyi şekilde ağırlayacağız.'' şeklinde konuştu.

Editör: Özgür Ayaydın