TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk yolunda ilerleyen Amedspor’da, taraftar grupları geleceği tartışmak için konferans düzenleyecek. 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda 18 Kasım’da yapılacak olan, “Amedspor Taraftarları Geleceği Tartışıyor” başlıklı konferansta, Amedspor eski Başkanı Metin Kılavuz, Gazeteci Bekir Güneş, Göç İzleme Derneğinden Halit Karahan ve Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneğinden Sabahattin Aksakal konuşmacı olarak katılacak. 

Diyarbakır Stadyumu - Diyarbekirspor-Tirespor maçı 1

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Doğan Hatun, taraftar grupları arasında istenmeyen bir şekilde içlerinde birbiriyle çatışan bir görüntü olduğunu belirterek, “Bu görüntüye 2 yıldır son vermek istiyoruz” dedi. Hatun, taraftarı olmayan bir takımın başarma şansı olmadığını da belirterek, şunları söyledi:

“3 GRUBUN BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİ BİR ZMİN KURDUK”

“Bu sorunu ortadan kaldırmak için taraftar gruplarıyla görüşmeler yaptık. Hepsinin de çok ciddi emekleri var. 10 yıldır Amedspor’u ayakta tutmak için çaba sarf ediyorlar. Bunun belli bir zemine getirilmesi gerekiyordu. Bu amaçla Amedspor Taraftarlar Derneği, Azrailler Grubu, Barikat Grubu ve Direniş Grubu’nun öncüleriyle konuştuk. Ancak bazı taraftar grupları birlikte hareket etmeyi tercih etmedi. Geldiğimiz noktada Amedspor Taraftarlar Derneği, Azrailler Grubu ve Barikat’ın birlikte hareket edebileceği bir yapı kurduk.”

Vanspor FK sahadan çekildi Vanspor FK sahadan çekildi

PHOTO-2023-11-16-15-23-42

“GÖÇ VE MADDE BAĞIMLILIĞINI DA GÜNDEME ALDIK”

Amedspor YİK üyesi Doğan Hatun, konferansta kentte artış gösteren madde bağımlılığı ve Avrupa’ya göçün de gündem yapıldığını ifade ederek, “Madde kullanımına karşı taraftarları arasında bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Diyarbakır’da madde bağımlılığı yaşının 9’a kadar düştüğü söyleniyor. Biz aynı zamanda Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun bir bileşeniyiz. Orada da gündemlerimizden biri uyuşturucu ve fuhuşla mücadeledir. En çok gençlerin bu tuzakları düşürülmesi nedeniyle bu konudaki mücadelenin startını Amedspor Taraftarlar Derneği verdi ve farkındalık yaratmak için bir futbol turnuvası düzenledi” diye konuştu.  

Editör: Ferit Aslan