Amedspor ve Beşiktaş, 3’er puanlarını istiyor

Ferit Aslan

Amedspor ve Beşiktaş, transfer yasağı olmasına rağmen transfer ettikleri oyuncuyu oynatan ALG Spor’u federasyona şikayet etti. Federasyonun 3 hatada karar vermemesi tepkilere yol açtı.

FİFA ALG SPOR’A TRANSFER YASAĞI KOYDU

FİFA tarafından 9 Ocak tarihinde yayınlanan bir karar ile Türkiye’de aralarında ALG Spor Kadın Futbol Takımının bulunduğu yaklaşık 20 kulübe transfer yasağı getirildi. Bu yasak kararı Türkiye Futbol federasyonuna iletildi. 

Amedspor’u şampiyon yaptılar, Diyarbakır’dan ayrıldılar Amedspor’u şampiyon yaptılar, Diyarbakır’dan ayrıldılar

Whatsapp Image 2024 02 16 At 18.01.07YASAK KARARINDAN 1 GÜN SONRA TRANSFER YAPTILAR

FİFA’nın yasağına rağmen Kadınlar Süper Liginde 40 puan ile 5’inci sırada bulunan ALG Spor, 10 Ocak tarihinde Tuğba Karataş’ı transfer etti. Yasaklarına rağmen TFF Adana Bölge Müdürlüğünden Karataş’a lisans çıkartılırken, yeni transfer maçlarda oynatılmaya başlandı. 

ÖNCE BEŞİKTAŞ, SONRA AMEDSPOR MAÇINDA OYNADI

Transfer yasağından bir gün sonra alınan Tuğba Karataş, 14 Ocak tarihinde önce ALG Spor’un Beşiktaş ile oynadığı maçta forma giydi ve ALG Spor, Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Beşiktaş yönetiminin fark etmediği bu durumu Amedspor fark etti. 

Beşiktaş’tan bir hafta sonra 20 Ocak’ta Amedspor’a konuk olan ALG Spor bu futbolcuyu bu kez yedekte oynattı. 

Whatsapp Image 2024 02 16 At 18.00.53AMEDSPOR YÖNETİMİ HER ŞEYİ KAYIT ALTINA ALDI

Rakip takımın FİFA’nın transfer yasağına rağmen aldığı Tuğba Karataş’ı transfer edip Beşiktaş maçında oynattığı gibi kendi maçlarında da oynattığını fark eden Amedspor yönetimi, bütün belgeleri ve maç ile ilgili görüntüleri tespit kayıt altına alıp Federasyonuna başvurdu. 

FEDERASYON 3 HAFTADIR KARAR VEREMEDİ

Amedspor ile birlikte Beşiktaş Kulübü de Futbol Federasyonuna başvururken, normal şartlarda 1 haftada karar veren Federasyonun 3 hatadır bir karar veremediği ortaya çıktı. Futbol Federasyonundan bugün yapılan açıklamada, hem Amedspor hem de Beşiktaş’ın şikayetleri ile ilgili dosyaların incelemesinin devam ettiği belirtildi. 

Photo 2024 02 16 18 05 19 2AMEDSPOR VE BEŞİKTAŞ 3’ER PUANLARINI İSTİYOR 

Amedspor ve Beşiktaş Kulüplerinin başvuru ve itirazlarına rağmen 3 haftadır bunu dosyayı sonuca bağlamayan Federasyona tepki gösterilirken, her iki takım transfer yasağına aykırı hareket eden ve kurallara göre 3-0 hükmen mağlup sayılan ALG Spor’un 6 puanının kendilerini verilmesini bekliyor.

Editör: Ferit Aslan