Amedspor’un Derincespor maçı öncesi şut çalışmasında sakatlanan ve takımdan 3 hafta uzak kalacak olan Erkan Sasa’nın iyileştirilmesi için başlatılan operasyon sürüyor.

Amedspor, bir taraftan bu hafta evinde oynayacağı Karaman maçı hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan sağlık ekibi tarafından sakatlanan Erkan Sasa’nın bir an evvel sağlığına kavuşturulması için çalışmalar sürüyor. 

Images-20

Derince maçı öncesi şut idmanında sakatlanan Erkan Sasa’nın yapılan ayrıntılı tetkiklerde, sağ ön uyluk bölgesinde yaklaşık 8 santim boyutunda bir yırtık saptandı. Tedavisine üç aşamalı olarak başlanması planlanan Sasa için Amedspor’un doktoru Hakan Tekin, Fizyoterapist İbrahim Eren ve Masör Yılmaz Şenci, harekete geçti. 

Öncelikle yırtığın bulunduğu yerdeki ağrı, kanama ve ödem için alternatif ve modern tıp teknikleri kullanıldı. Bitkisel ilaçlar, ödem gidericiler, soğuk uygulama, yaralı bölgeyi koruma altına alma tedavisi uygulandı. 

Kendi kanından elde edilen, hücre yenileyici ajanlarla, yara bölgesindeki yırtık ve kanama kontrol altına alındı.

Sağlık ekibi 2, aşama olarak tecrübeli masör ve fizyoterapist eşliğinde derin masaj, kas güçlendirme ve uzatma egzersizlerine geçti. Su an ikinci aşamada olunan tedavinin 1 hafta sürmesi bekleniyor. 

Sağlık ekibi, 3 aşamada bireysel kuvvet ve saha çalışmalarını bitirip Erkan Sasa’yı sağlığına kavuşturmayı planlıyor.

Amedspor için 23 yıl sonra Diyarbakır’a geliyor Amedspor için 23 yıl sonra Diyarbakır’a geliyor

Editör: Ferit Aslan