Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Ferit Aslan

Bu sezon 9 maçta aldığı 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile dikkatleri çeken Amedspor’un, TFF 3. Ligde 10 yıl önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor adıyla mücadele ederken 31 maçta sadece 2 mağlubiyet alıp sezon bitmeden çok önce şampiyonluğunu ilan ettiğini biliyor muydunuz? 

8-12

Sezona, yeni yönetim ve yeni kadro ile, “Yükseliş Sezonu” sloganı ile başlayan Amedspor, 9 maçta aldığı 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile taraftarlarını şampiyonluk havasına soktu. Diyarbakır’da Diyarbakırspor dahil hiçbir takımın yakalayamadığı 9 haftalık yüksek başarı grafiğini, Amedspor’un eski adı ile 10 yıl önce de yakaladığı ortaya çıktı. 

ŞAMPİYONLUĞUNU İLK İLAN EDEN TAKIM OLDU

2012-2013 sezonunun Türkiye’de profesyonel futbol ligleri içerisinde matematiksel olarak ilk şampiyonu daha sonra adını Amedspor olarak değiştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, sezonun bitmesine haftalar kala 3. Lig’den 2 lige çıkmıştı.  

443d3a87-1d17-4685-b683-27a885b8fd86

31 MAÇTA SADECE 2 YENİLGİ ALDI

Fair Play ödüllerini de alan Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda 16 maçta 10 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik ile 34 puan topladı. Diyarbakır temsilcisi, Türkiye profesyonel futbol liglerinde o dönemde 124 takım arasında deplasman karnesi en başarılı takım oldu. Oynadığı 31 maçta sadece 2 yenilgi alan Belediye, yine 124 kulüp içerisinde en az mağlubiyet alan ekip olmuştu.  

metin-kılavuz

“BEŞİKTAŞ’IN REKORUNU KIRMIŞTIK”

Hem Büyükşehir Belediyespor iken hem de adını Amedspor yaptıktan sonra kulüpte 4 dönem Başkanlık yapan Avukat Metin Kılavuz, 2012- 2013 yılında ikinci lige çıktıklarında Türkiye’nin en iyi başlangıcı olan Beşiktaş’ın rekorunu kırdıklarını söyledi. O dönem üst üste 18 maç kazandıklarını söyleyen Kılavuz, “Tüm Türkiye ve Avrupa’da en erken şampiyon olan takım olmuştuk” dedi. 

amedspor galibiyet pozu

“10 YILDA MİLYONLARCA TARAFTARA KAVUŞAN TAKIM YOKTUR”

Kılavuz, o dönem 2 kez fair play ödülü de aldıklarını belirterek, “Maddi olanakların sağlanabilir olması, taraftar desteği önemlidir. Dünyada Amedspor gibi 10 yılda milyonlarca taraftar kitlesine sahip başka bir takım yoktur. Bunda yönetimlerin emekleri vardır ama sadece bununla sınırlı değil. İsmi ve duruşundan da kaynaklanmaktadır” dedi.

“BU SENE O SENEDİR DİYEBİLİRİZ”

Amedspor eski Başkanı Metin Kılavuz, bu yıl için şampiyonluktan umutlu olduğunu, taraftarın kenetlendiğini, son maçtaki seyircinin coşkusu ve katılımının bir çok süper lig takımında olmadığını söyledi. Bu durumun sahaya ve futbolculara pozitif etki yaptığını aktaran Kılavuz, “Bu sene o senedir diyebilirim. Başkan ve yönetimi emeklerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.  

kayyum-amedspor-un-isminin-degistirilmesini-9282440_8211_amp

“REHAVETE KAPILMAYALIM, LİG UZUN”

CEGA Medyaya konuşan ve Diyarbakırspor’dan sonra 2 dönem Amedspor’da Başkanlık yapan Nurullah Edemen ise, takımın şu anki durumunun kendilerine mutluluk verdiğini, sahadaki performanslarının iyi olduğunu söyledi. Ligin uzun bir maraton olduğunu ve rehavete kapılmamak gerektiğini de söyleyen eski Başkan Edemen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ MUTLULUĞU BU YIL YAŞARIZ”

“3 puanlı sistemde her şey değişebiliyor. Aynı hassasiyetle devam etmek gerekir. Sezonun başında tüm kadrosunu değiştirip bu kadar iyi bir sinerjiyi yakalaması kolay değil. Yönetim ve hocayı kutluyorum. Umarız bu performansını devam ettirir ve şampiyon olur. Kentin kenetlenmesi

Editör: Ferit Aslan