Ferit Aslan

Amedspor’un ve 2. Ligin en çok gol atan ismi Berk Ünsal, ilk kez CEGA Medya’ya konuştu. Her şeyi anlatan golcü, çarpıcı tespitlerde bulundu. 

Gaziosmanpaşa alt yapısında yetişen ve daha sonra Galatasaray’a transfer olan Berk Ünsal, oynadığı takımları, Amedspor’a gelişini, Amedspor camiasına bakışını, dolu tribünleri ve Amedspor’un yeni transferleri ve şampiyonluk için önemli açıklamalarda bulundu. 

“İKİNCİ LİG SERÜVENİM GÜMÜŞHANE İLE BAŞLADI”

Samsun’da doğduğunu, İstanbul Gaziosmanpaşa’da oturduğunu söyleyen Amedspor’un golcüsü Berk Ünsal, “Gaziosmanpaşa’nın alt yapısında futbola başladım. Profesyonel olduktan sonra oradan Galatasaray’a transfer oldum. Galatasaray'dan sonra Antalyaspor, Giresunspor’da kiralık dönemlerim oldu. Ondan sonra da sözleşmem bitti. Galatasaray'dan Gümüşhanespor’a geçtim. Benim aslında ikinci lig serüvenim de Gümüşhane de başladı. Gümüşhane’den sonra 3 yıl Sakaryaspor, Daha sonra Bodrumspor, Esenler Erokspor ve şimdi Amedspor’dayım” dedi. 

“YÜZÜM ESKİMESİN DİYE AYRILDIM”

Berk Ünsal, geçen sene Esenler Erokspor’da Play Off ta yarı finalde Erzincanspor’a elendiklerini ancak sözleşmesinin devam ettiğini belirterek, “Orayla ben açıkçası böyle bir sene bir yerde denediğim zaman olmadığında hani ikinci seneyi çok zorlamak istemiyorum. Hani yüzler eskimiş oluyor, yani ne kadar ne yaptın, ne yapamadın ondan ziyade yüz eskidiği için artık bütün ihale sana kalıyor” diye konuştu. 

Whatsapp Image 2024 03 13 At 20.16.27 (1)“AMEDSPOR’U BİLDİĞİM İÇİN ÇOK DÜŞÜNMEDEN İMZAYI ATTIM”

Amedspor’a transfer hikayesini de anlatan Ünsal, “Öbür senede bulunsan belki öyle. Hani kendi adıma söyleyeyim Berk öyle, belki böyle şeklinde konuşulmaya başlıyor. Hani ben de yönetime orada ayrılmak istediğimi belirttim. Oradan da yönetim sağ olsun. Hani yardımcı oldular bana bu konuda buradan da çok ısrar geldi. Yani açıkçası çok fazla ikinci ve üçüncü bir takımı düşünmedim. Yani hani Amedspor büyük camia zaten biliyordum daha önce de. Çok karşılıklı oynadığım için camiayı kulübü bildiğim için çok da düşünmeden direk imzayı attım. Ailem ve eşimde destek verdi” dedi. . 

G H Bm V R X Q A A Y0 Eg“GALATASARAY, SAKARYA VE AMEDSPOR’DA DOLU TRİBÜN GÖRDÜM”

Amedspor camiasını ve tribünlerini anlatan Berk Ünsal, daha önce Galatasaray'da da oynadığını, dolu tribünleri orada, Sakaryaspor’da ve Amedspor’da gördüğünü söyledi. Şu an çokta iyi bir süreç olduğunu ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla gittiklerini söyleyen Ünsal, “İnşallah rabbim bu yoldan saptırmasın bizi. Geçen hafta 30 bin kişiye oynadık. Biraz daha fazlasını beklerim. Ne kadar fazla destek biz o kadar güçlü oluruz” dedi. 

G H B Ta E Xk A A Ab Y V“BENİM GOL ATMAM DEĞİL, TAKIMIN KAZANMASI ÖNEMLİ”

Kendisinin takımda çok gol atması ile ilgili ise, Berk Ünsal, “Hani benim çok gol atmam açıkçası kendi adıma çok çok önemli değil, ya tabii ki önemi var ama çok çok önemli değil. Ben buraya ilk geldiğimizde Aziz başkana da söyledim, sahaya çıkarım? elimden gelen mücadeleyi savaşı veririm, olur olmaz rabbimi takdir. Hani ben öyle illa gol atayım da gol atayım diye öğlen bir forvet oyuncusu değilim. Hani beni az çok zaten bilenler bilir. Hani benim için takımım kazansın, takım kazanırsa ben de kazanıyorum zaten” dedi. 

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

G I J0 G D Wc A Adkxm“BURSA DEPLASMANINDA BİLE SEYİRCİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI”

Camianın büyüklüğü ve her yerde gördükleri ilginin futbolculara çok mutlu ettiğini belirten Amedspor golcüsü Berk Ünsal, “Gittiğin bir yerde ekstra ilgi Tabii ki hepimizi mutlu ediyor. Yani dediğiniz gibi herhangi bir şehre gittiğimizde çok iyi ağırlıyor seyircimiz bizi. En kötü, en sıkıntılı takımın Bursaspor diye görünüyor ama biz oraya gittiğimizde de bizim taraftarlarımızı en iyi şekilde ağırladığı en iyi şekilde karşıladı” diye konuştu.

G I Ux8Yl Xs A E24P“MESUT HOCA İLE ÖN TARAFTAR DAHA FAZLA OYNAMAYA BAŞLADIK”

Devre arasında takıma katılan Çekdar ve Mert Çapar ile ilgili ise, Berk Ünsal, “Çok yetenekli isimler, kendilerini kanıtlamış futbolcular. Hani şöyle baktığında Yılmaz Ceylan, Muhammet Enes Durmuş yani o dönemde ne bileyim, kim vardı şu an ismini tam da hatırlamıyorum bana çok yardımcı oldular. Şöyle yararları oldu, hoca da tabii geldikten sonra bu birazcık daha değişti. Hani evet, Serdar hocayı kötülemek anlamında söylemiyorum.  Mesut hoca geldikten sonra da biz biraz daha ön tarafta oynamaya başladık. 

Whatsapp Image 2024 03 13 At 20.16.26 (1)“TOPLA NE KADAR BULUŞURSAN GOL ATMAK KOLAY OLUR”

Amedspor’un gol ayağı Berk Ünsal, “Böyle bir durumda ön tarafta oynadığımız için herkes yetenekli, herkes iyi oynuyor. Yani topla ne kadar buluşursam gol atmak o kadar kolay. Ben ilk yarı bunun sıkıntısını çok yaşadım.  3 maç pozisyona girmiyordum. Bir maç 2 tane belki pozisyona giriyordum. ‘Berk atamıyor’ oluyordu tabi. Yani ben her geleni zaten atıyor olsam ikinci liglerde işim olmazdı” dedi.

“BİZ SADECE ÖNÜMÜZDEKİ MAÇI DÜŞÜNÜYORUZ”

Ünsal, şu anda şampiyonluk için konuşmanın çok erken olduğunu, daha 8 maçları olduğunu söyledi.  Şu anda sonu hiç düşünmediklerini ve sadece önlerindeki maçı düşündüklerini söyleyen Ünsal, “Biz sadece önümüzdeki maçı nasıl kazanırız, nasıl yaparız onu düşünüyoruz. 8 maç var ama bizim için şu an en büyük maç Etimesgut maçıdır. O yüzden daha sonrasını düşünmüyoruz ve tabii ki hesaplamalar yapıyoruz” dedi.

G I Ux8Yp Xw A A Kj F I

“SEYİRCİ VARSA BİZ GÜÇLÜYÜZ”

Yönetimin kendilerini maddi anlamda hiçbir zaman eksik bırakmadığını, verilen sözlerin zamanında yerine getirildiğini ifade eden Berk Ünsal, “Takımı övüyormuş gibi olur mu bilmiyorum ama bizim takımda zaten maddi anlamda sıkıntı hiçbir zaman çıkmadı. Hani bir oyuncu gidip yönetimi zorlamadı. Yönetim zaten bize verilen sözlerin hepsini yerine getirdiği için biz o konuda hiç sıkıntı yaşamadık” dedi. 

Röportajın sonunda taraftarlara yönelik te bir mesaj veren Amedspor’un golcüsü Berk Ünsal, “En başında dediğim gibi, yani onlar varsa biz daha güçlüyüz. Onların desteği biz her zaman yukarı çıkarır. Her zaman bize 12 adam olurlarsa bize daha iyi bir itici güç olurlar” dedi. 

Editör: Ferit Aslan