2024 yılının ilk günü, Milli Piyango yılbaşı çekilişiyle birlikte pek çok kişi için heyecanlı ve umutlu bir gün olacak. 400 milyon TL’lik büyük ikramiyenin yanı sıra, pek çok farklı tutarda ikramiye de dağıtılacak. Ancak, büyük ikramiyeyi kaçıranlar için de bir teselli ödülü var: Amorti ikramiyesi. Peki, amorti bilet nedir, ne kazandırır? Milli Piyango’da amorti ikramiyesi ne anlama gelir?

Batman'da öğretmenin darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı Batman'da öğretmenin darbedilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı

AMORTİ BİLET NEDİR?

Amorti, Milli Piyango biletinin son rakamıdır. Her çekilişte 2 tane amorti rakamı belirlenir. Bu rakamlardan biri, biletinizin son rakamıyla aynı ise, amorti ikramiyesi kazanmış olursunuz.

Amorti ikramiyesi, biletinizin bedelini size geri öder.

AMORTİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Amorti ikramiyesi, biletinizin bedelini size geri öder. Yani, amorti ikramiyesi kazanan bir bilet, bilet parasını kaybetmez. Bu yıl, çeyrek bilet 100 TL, yarım bilet 200 TL, tam bilet ise 400 TL’den satıldı. Dolayısıyla, amorti ikramiyesi kazanan bir çeyrek bilet 100 TL, bir yarım bilet 200 TL, bir tam bilet ise 400 TL alır.

Editör: Ayşegül Yaşar