Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde yürütülen ve başkan yardımcısı ile  imar personelinin tutuklanmasına, belediye başkanına yurt dışı çıkış yasağı verilmesine yol açan rüşvet soruşturmasında, yeni detaylar ortaya çıktı.
213701-741727849

RÜŞVET OPERASYONUNA HAZİRAN’DA START VERİLMİŞ

CEGA Medya'nın ulaştığı detaylara göre operasyon düğmesine Haziran ayında basılmış. Bir mütteahit Bağlar Belediyesindeki imar işi için İmar Şube Müdürlüğünde çalışan ancak yetkisi olmayan  F.K. ile teması geçti. F.K.’nin kendisinden iş karşılığında rüşvet istemesi üzerine söz konusu mütteahit durumu polise bildirdi. 

Diyarbalır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube müdürlüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile F.K.’yi teknik ve fiziki takibe aldı. Bütün görüşmeleri kayıt altına alınan F.K.,4 gün önce mütteahit ile buluşup çanta dolusu parayı aracının bagajına koyduğu sırada polisler baskın düzenleyip F.K’yi gözaltına aldı.

“CEVİZ VE PESTİL VAR” DENİLEN ÇANTADAN 1 MİLYON ÇIKTI

Emniyet müdürlüğündeki ifadesinde F.K., Bağlar Belediyesi İmar Müdürlüğünde çalıştığı ancak imza yetkisinin olmadığını söyledi. Aracında çantada bulunan 1 milyon için ise F.K.’nin bazı yardımcı olduğu kişilerin  kendisine ceviz ve pestil gibi yiyecekler verdiğini, bu nedenle çantaya bakmadığı için para olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. 

Rüşvet soruşturmasında 5 aydan sonra gerçekleştirilen operasyonda F.K.,’nin ifadeleri, yapılan teknik takip ve İmar şube müdürü olması üzerine belediye başkan yardımcısı S.A.”da gözaltına alındı. Her ikisi çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince, “Rüşvet almak” suçundan tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında yasal olarak, “denetim yapma görevi” olan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da ifadesi alındı ve adli kontrol şartı ile yurt dışına çıkış yasağı konularak bırakıldı.

Editör: Ferit Aslan