Ferit Aslan

Yerel seçimler için siyasi partilerin hazırlığı devam ederken, DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanlığı adaylığı için başvuran Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman’ın adaylık başvurusu konusunda Demirtaş’ın bilgilendirildiği öğrenildi. 

-224Diyarbakır’da bugün DEM Partiden Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan aday adaylığı başvurusu yapan Avukat Mahsuni Karaman’ı kamuoyu 2016’dan buyana HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukat orak hep tanıdı. Peki Karaman kimdir, bugüne kadar genelde hangi davalara ve komisyonlarda mesai harcadı, CEGA Medya olarak biraz mercek altına aldık. 

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

-225

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI KARAMAN KİMDİR?

Diyarbakır’ın Kulp (Pasur) ilçesinde 1974 yılında doğan Avukat Karaman, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. 2002 yılından beri Diyarbakır’da serbest Avukatlık yapmaktadır. Mahsuni Karaman evli ve 3 çocuk babasıdır. Karaman, daha önce hiç bir siyasi partide görev almazken, kamuoyu onu 2016’den beri tutuklu olan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı olarak tanıyor. 

Diyarbakır Barosunda bir çok komisyonda görev alan Karaman, Tahir Elçi cinayeti için oluşturulan komisyonda etkin görev aldı. Karaman ayrıca “Herkes için adalet” projesinin koordinatörlüğünü yaptı. 

-226

Avukat Mahsuni Karaman’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adaylığı başvurusu üzerine gözler müvekkili olan Demirtaş’ın bu aday başvurusundan bilgisi olup olmadığına çevrildi. Başvuru ile ilgili Demirtaş’ın bilgilendirildiği öğrenildi. 

Kaynak: Ferit Aslan