Türkiye genelinde özellikle esnaf ve personeli hafta sonu tatili yapamaması dolayısıyla zor koşullarda çalışmak zorunda kalıyor.

Benzer durum Diyarbakır’da da yaşanırken, Diyarbakır Kuyumcular Odası yaptığı çalışmayla bu konuda Türkiye’de bir ilke imza atmayı başardı.

SEKTÖR ÇALIŞANLARI HAFTA SONU TATİLE KAVUŞTU

Önceki yıl ''pazar günü nöbetçi'' uygulamasına geçerek Diyarbakır’da 400 kuyumcu ve 1100 çalışan  ile 1500 kişiyi pazar tatiline kavuşturan oda, uygulamaya cumartesi gününü de dahil etme kararı aldı. 

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, konuyu kuyumcu ve çalışanlarıyla paylaştıktan sonra pilot bölge olarak seçtikleri semtlerde yapılan uygulamanın başarılı olmasıyla  Diyarbakır merkezdeki Yenişehir, Kayapınar, Bağlar ve Sur ilçelerinde hayata geçiirildiğini söyledi.

400 KUYUMCUDAN 100'Ü NÖBETÇİ KALIYOR

Diyarbakır’ı 18 bölgeye ayırdıklarını, turistlerin yoğun ziyaret ettiği Sur ilçesinde cumartesi ve pazar günleri daha fazla nöbetçi kuyumcu bıraktıklarını aktaran Yüksel, ‘’400 kuyumcunun sadece 100’ü hafta sonu nöbetçi kalıyor. Bu sayede kuyumcu esnafı ve çalışanı hafta sonu dinlenebilecek ve ailelerine zaman ayırabilecek.’’ dedi.

Whatsapp Image 2024 01 29 At 22.48.20

DİĞER İLLERDEKİ KUYUMCULAR UYGULAMAYI SORUYOR

Uygulamaların farklı sektörlere de örnek olacağını işaret eden Yüksel, ‘’Türkiye’nin farklı illerinden kuyumcu meslektaşlarımız arayıp nöbetçi uygulamamız hakkında bilgi alıyor. Ugulamamız diğer sektörlerin de dikkatini çekiyor.’’ ifadesini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın