Diyarbakır'da tiyatroseverler, Burcu Binici ve Onur Büyüktopçu'nun performansıyla "Freud'un insanları"nı izleyecek.
Son dönemde Diyarbakır,  birbirinden zengin kadrolarıyla tiyatro ve konserlerle yoğun bir tempoyla kültür sanat etkinliklerine sahne oluyor.  

İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi İlk kez Diyarbakır’da, “Eş Başkanlık” için ceza verildi

Kent bu kez  psikolojinin en önemli alt dallarından biri olan psikanaliz biliminin kurucusu Sigmund Freud'un psikoseksüel gelişim teorisini, Burcu Binici ve Onur Büyüktopçu’nun performansıyla mizahi bir dille  tiyatro sahnesine taşıdığı "Freud’un İnsanları" oyununa ev sahipliği  yapacak.

Freud’un teorisine göre insan gelişimi çocukluk dönemi beş evreye ayrılıyor. Freud, bu evreleri sağlıklı tamamlayamayan bireylerin cinsel sorunlar yaşayabileceğini söylüyor. Tiyatro Yeditepe ve BAM yapımın prodüksiyonunda sahnelenen  oyunda, psikoseksüel gelişimini tamamlayamamış bireylerin birbirleriyle ilişkileri, mizahi bir dille izleyiciye aktarılıyor. 
Turne kapsamında tiyatroseverlerle buluşacak oyun,  Barbaros Uzunömer tarafından kaleme alındı.  Volkan Dinç'in rejisiyle sahnelenecek  "Freud'un İnsanları"nın dekor tasarımı Cihan Aşar'a, ses ve ışığı ise  Gökhan Kanur'a ait.
İki kişilik tek perdelik oyun, 12 Aralık'ta saat 20.00'de Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde seyircisini selamlayacak.

Editör: Meral Özdemir