Ferit Aslan

-401Diyarbakır Havalimanında yaşanan ısınma sorununun giderilmesi için 3 gün önce çalışmalara başlanırken, çalışmaların uzun sürmesi nedeniyle bu kış kentte gelen de kentten gidende üşüyecek. 

-402Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük havalimanı olarak 2016’da açılan Diyarbakır Havalimanı’ndaki ısıtma ve soğutma sistemi yaklaşık 4 aydır çalışmıyor. Günde yaklaşık 6 bin kişiyi ağırlayan havalimanında yaklaşık iki saatini geçiren yolcular yaşanan duruma tepki gösterirken, konu TBMM gündemine taşınmıştı.

-403CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu verdiği yazılı soru önergesinde, arızanın neden kaynaklandığını ve sorunun ne zaman çözüleceği dahil bir çok soru yöneltmişti. 

-404Tepkiler üzerine onarım çalışmaları başlarken, çalışmaların sistemin tamamının hasar görmesi nedeniyle uzun zaman alacağı ve bu kış sezonunda yolcuların ve çalışanların adeta soğuktan titreyeceği öğrenildi. 

-405Havalimanında çalışan yaklaşık bin kişi odalarında elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken, uçak bekleyen yolcuların ise palto ve montları ile ısınmaya çalıştıkları gözlendi. 

Diyarbakır’da, 2016’da bölgenin en büyük havalimanı olarak açılan ve 270 milyona mâl olan Diyarbakır Havalimanının soğutma ve ısıtma sistemi eksi birinci katta bulunan iklimlendirme borularının 18 Eylül 2023’te konsülden kopup yere düşmesiyle sorun ortaya çıkmıştı. 

-406

Diyarbakır’ı gelen ve Diyarbakır’dan giden yolcuları bu yıl havalimanında soğuk bir hava beklediği gözlemlenirken, çözümün ayları bulması bekleniyor. 

-407FOTOĞRAFLARA CEGA MEDYA ULAŞTI 

Diyarbakır Havalimanını soğutma ve ısıtma anlamında 4 aydır felç eden iklimlendirme borularının bulunduğu bölgenin fotoğraflara ilk kez CEGA Medya ulaştı. Fotoğraflarda, havalimanının eksi birinci katında bulunan ve havalimanının tamamını soğutup ısıtan sistemin bulunduğu boruların konsüllerden yere düştüğü ve ciddi bir hasar oluştuğu görülüyor. 

-408

Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Editör: Ferit Aslan