Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun paylaştığı bilgiye göre, bireysel kredilerde (taşıt, konut, tüketici) takibe düşme oranı açısından tehlike çanları tüketici kredileri için hızla çalmaya başladı.
Geçtiğimiz hafta Türkiye Cımhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 500 baz faiz artışının ardından yüksek seviyede yükselen faizler, gelecek aylarda bu gruptaki krediler için daha da ciddi seviyede tehlikeye işaret ediyor.

Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı

19 İL ORTALAMANIN ÜZERİNDE 

Kredilerdeki son faiz artışları devreye girmemiş haliyle tüketici kredisinde yılın ikinci yarısı itibariyle takibe düşme oranının Türkiye ortalaması yüzde 3,5 oldu. Türkiye ortalamasının üzerinde 19 il yer alırken, yüzde 9 ile Diyarbakır ilk sırada bulunuyor. 3 büyük ilin oranları, İzmir yüzde 3,3, İstanbul yüzde 3 ve Ankara yüzde 2,7 olarak gerçekleşti.

kredi-2

KONUT KREDİSİ TAKİBİNDE HAKKARİ BİRİNCİ

Konut kredisinde yılın ikinci yarısı itibariyle takibe düşme oranı yüzde 0,13. Genel olarak oran oldukça düşük olurken, tüm iller içinde  Hakkari yüzde 0,3 ile en yüksek kent oldu

TAŞIT KREDİSİNDE MARDİN

Taşıt kredisinde yılın ikinci yarısı itibariyle takibe düşme oranı yüzde 0,18. Tüm iller içinde  Mardin yüzde  0,7 ile birinci sırada bulunuyor.

Editör: Özgür Ayaydın