Diyarbakır’da, büyükşehir ve 17 ilçede 9 kadın belediye başkan adayı gösteren DEM Parti, kadın adayları konusunda hedefin ulaştı ve bütün kadın adaylar seçimi kazandı. 
Diyarbakır’da, büyükşehir ve belediyeyi kazandıkları ilçelerde 2 dönemdir kayyım atanan DEM Parti’de, 31 Mart’ta yapılan seçimlerdeki aday dağılımında kadın siyasetçilerin ağırlığı ortaya çıkmıştı. DEM Parti, Büyükşehir dahil toplam 9 belediyede kadın kontenjanından belediye resmi eş başkan adaylarını kadın olarak seçimi girdi. 
Seçim sonuçlarına göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Ayşe Serra Bucak Küçük, Hani’de Besile Narin, Lice’de Dilek Diyar Özer, Kulp’ta Fatma Ay, Kayapınar’da Gülşen Sincar, Bismil’de Mizgin Ekin, Yenişehir’de, Safiye Akdağ, Çınar’da Semra Akyüz ve Silvan’da  Sevim Biçiçi rekor oylarla belediye eş başkanı seçildiler. 

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu Diyarbakır'da ceviz büyüklüğündeki dolu korkuttu

8'İ KADIN 4'Ü ERKEK

Diyarbakır’daki seçim sonuçlarına göre, büyükşehir ve 17 ilçeden 8’ini DEM’in kadın eş başkan adayları kazanırken, 4 ilçeyi de yine DEM’in erkek eş başkan adayları kazandı.

SERRA BUCAK FARK ATTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na DEM Parti Adayı Ayşe Serra Bucak Küçük seçildi. DEM Parti adayı Serra Bucak 460 bin oy, en yakın rakibi AK Parti adayı Mehmet Halis Bilden ise 120 bin oy aldı. DEM Parti adayı oyların yüzde 64'ünü, AK Parti adayı ise yüzde 16,85'ini alırken, Bucak ile Bilden arasında yaklaşık 4 kat oy farkı ortaya çıktı.

Böylece büyükşehir belediyeler arasında rakibine en çok oy farkı olan yer Diyarbakır oldu.

Editör: Özgür Ayaydın