Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi Amedspor şampiyonluğunun belgeselinin çekilmesini önerdi

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, yapılan BİLSEM uygulama testlerinde Bakanlığın olumsuz görüşüne rağmen sınav ücreti yazan milli eğitim, BİLSEM ve RAM müdürlerinin kamuyu yaklaşık 1 milyon zarara uğrattıkları ileri sürüldü. 

Diyarbakır’da, 2022 ve 2023 yıllarında yapılan BİLSEM uygulama testlerinde görev aldıkları gerekçesiyle Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ilçelerdeki BİLSEM merkezleri ve RAM müdürleri için ek ders ücretleri çizelgesi hazırlandığı ve bunun için her birine aylık 270 ile 300 saat arasında ek ders ücreti yazıldığı ortaya çıktı. 

BAKANLIK OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ

S I N A V1

Diyarbakır’da söz konusu kişilerin yapılan uygulama testlerini sınav olarak göstermek için ''olur'' hazırladıkları ve bunun için Bakanlıktan da görüş aldıkları öğrenildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen görüş yazısında, BİLSEM bireysel değerlendirme; ''Genel Zihinsel Yetenek Alan Süreci'' ve gerek ilgi (b) Karar 12'nci maddesinin birinci fıkrasında münhasıran isimleri sayılan sınavlar ile gerekse merkezi sistemle yapılan sınavlar arasında yer almadığı belirtilerek, şöyle denildi:

S I N A V3

“Bakanlığımıza ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler için merkezi sistemle yapılan sınavlara yönelik olarak düzenlenen beşinci fıkra kapsamında da değerlendirilemeyeceğinden söz konusu dilekçelere istinaden herhangi bir ek ders ücreti ödemesi yapılmasının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

TEST UYGULAMASI SINAV GİBİ GÖSTERİLMİŞS I N A V2

Söz konusu Bakanlık görüşüne rağmen Milli Eğitim Müdürü, BİLSEM ve RAM müdürlerinden oluşan 12 kişinin günlük 30 saate varan ek ders ücretlerini çizelgeye yazdırıp aldıkları belirtildi. 

Kamunun yaklaşık 1 milyon zarara uğratıldığı ve konunun Bakanlık ile CİMER’e şikayet edildiği ama şimdiye kadar bir işlem yapılmadığı belirtildi. 

Öğretmenlerin haftada nöbet dahil maksimum 20 saat ek ders ücreti aldığı belirtilirken, statüsü sınav olmayan test uygulamasında görev aldıkları gerekçesiyle günde 30 saate varan ek ders ücretinin alınması tepkilere yol açtı.
 

Editör: Ferit Aslan