Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın “Hendek-barikat” operasyonundan sonra sokağa çıkma yasağının uygulandığı Alipaşa, Dabanoğlu ve Özdemir mahalleleri ile kentsel dönüşüm kapsamındaki Alipaşa Mahallesinde yaptırdığı taşınmazlara Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bünyesindeki taşınmazların açık artırma ile satış organizasyonlarını yürüten Emlak Müzayede'nin geçen hafta 3 otel 12 işyeri ile 55 konutu yüzde 25 peşinat, 60 ay vadeli, KDV’den muaf şekilde açık artırmaya sunmuştu.

toki98

3 TAŞINMAZ İÇİN İHALE YAPILACAK

Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

14 Kasım 2023 günü saat 10.30'da Diyarbakır Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açık artırma sonucunda 2 otel 10 iş yeri ile 55 konutun satışı gerçekleşti. Emlak Müzayede kalan 1 otel ile 2 işyerinin satışı için 7 Aralık Perşembe günü saat 10.30'da yeni ihale yapılacak.

Alipaşa Mahallesinde 1274 metrekare büyüklüğündeki otel 33 milyon,  Dabanoğlu Mahallesinde 348 metrekarelik ticari alan  9 milyon 750 bin, Özdemir Mahallesindeki dükkan ise 4 milyon 90 bin lira muhammen bedel konuldu.

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Remax  Sancak Gayrimenkul  Diyarbakır Emlak Danışmanı Kayhan Karakaş, Cega Medya'ya Sur ilçesinin turistik alan olduğunu işaret ederek, ''Her geçen gün Sur'un popülerliği artıyor.  Gelen ziyaretçi sayısındaki artış 3 mahalledeki ev ve işyerlerine talebi yükseltti. Ulusal kafe ve market zincirleri de şube açmaya başladı. Esnaf o bölgede işyeri açmak için yer alıyor.'' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın