Özgür Ayaydın

30 yıl önce kurulan ancak ilk 20 yılında alt yapı yetersizliği dolayısıyla büyük sıkıntı yaşanan, Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerindeki Diyarbakır OSB, son dönmde yerelin yanı sıra ulusal firmaların da gözdesi haline geldi.

250 firma yer tahsisi için sıraya girerken, Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB  ile yeni oluşturulmaya başlanan Karacadağ OSB'de girişimciler fabrika kurmak için arsa kapmaya çalışıyor.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 10.39.40
Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Cega Medya’ya yaptığı açıklamada; 4 etaptan oluşan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin son eklenen 5. etap ile 1161 hektar büyüklüğe ulaştığını söyledi.

280 FABRİKA ÜRETİMDE

1, 2, 3 ve 4. etapta tahsis işlemi yapılmış 390 firmanın bulunduğunu, bunlardan 280’inin üretim, 70’inin inşaat kalan 40’ının ise proje aşamasında bulunduğuna işaret eden Fidan, "Diyarbakır OSB’nin doluluk oranı yüzde 83.60’dır. Proje aşamasındakilerin dahil edilmesi durumunda doluluk oranı yüzde 95.82’dir" dedi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 10.39.41

“Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız” “Mesut hoca devam ederse Diyarbakır’dan ev tutacağız”

ÇALIŞAN SAYISI 35 BİNE ÇIKACAK

Başkan Fidan, Diyarbakır OSB’de firmaların sektörel dağılımında yüzde 21 gıda, yüzde 12 metal, yüzde 12 plastik, yüzde 12 mobilya, yüzde 12 tekstil, yüzde 7 inşaat malzemelerinin yer aldığını aktararak, şunları kaydetti:
"2023 yılı itibari ile istihdam sayısı 19 bin olan Diyarbakır OSB’ de 5. etabımızın devreye girmesi ile birlikte istihdam sayımız 35 bin kişiye ulaşacak. 4. etaptaki fabrikalar 2024 sonu üretime başlayacak. 5. etap ise 2025 yılı sonunda tamamlanacak."

TELEFONLARI SUSUMUYOR

OSB Yönetim Kurulu Başkanı  Fidan, artık arsa tahsisinde seçici davrandıklarını anımsatarak, "İstihdama, ihracata ve kente katma değer yaratacak firmaların projelerine öncelik veriyoruz. Her gün telefonla arayan yatırımcılar arsa talebinde buluyor" ifadelerini kullandı.

mustafa

DİYARBAKIR  SANAYİ ŞEHRİ OLUYOR

Diyarbakır OSB ve Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB dışında, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde Diyarbakır’ın ikinci OSB’sinin yapımına başlandığına vurgulayan Fidan, şöyle devam etti:

"Karacadağ OSB’de girişimcilere arsa tahsisine başlandı. Diyarbakırımız sanayi şehri olma yolunda hızla emin adımlarla ilerliyor. Gençlerimiz bu kurukacak bu fabrikalar sayesinde çalışma imkanı bulacak. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyetimiz ile Türkiye'nin birinci yüzyılında üstümüze düşeni yaptığımıza inanıyorum. Şimdi Türkiye'nin ikinci yüzyılında, üzerimize düşenin fazlasını yapmak için başladığımız hazırlıklarımız sürüyor." 

Editör: Özgür Ayaydın