Özgür Ayaydın

Yaz aylarında artan turist sayısının sonbaharda da devam etmesi sayesinde turizm geliri artan ve  bu yıl 1 milyonu aşkın kişinin konakladığı Diyarbakır, 2024 yılında 1 milyon 500 bin turisti ağırlamayı hedefine koydu.

İZMİR VE İSTANBUL UMUT OLDUĞU ANDA

Buna katkı sunmak üzere valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri, 7-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 17'nci Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı ve Kongresi’ne, ardından da İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen “Diyarbakır Tanıtım Günleri”ne yoğun katılım gösterdi. 

Her iki etkinliğe katılan ziyaretçi sayısının yüksek olması, Diyarbakır’ın gelecek yıl turizmden hak ettiği payı alacağı umudunu doğurdu.

2-23

AYDA 440 SEFER AZALTILMIŞ OLACAK

Ancak bu hafta THY’nin programında karşılıklı olarak gerçekleştirdiği Ankara-Diyarbakır ve İstanbul-Diyarbakır uçak seferlerinin azaltıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı Diyarbakır’da çift gökkuşağı hayran bıraktı

THY’nin bu hafta açıklanan yeni programına göre, Diyarbakır'a bu hafta yapılması gereken karşılıklı 110 seferi  kaldırıldı. Bu aylık 440 uçak seferine tekabül ediyor.

BİLET SIKINTISI BAŞLADI

Seferlerin azaltılması turizm ve ekonomi sektörleri temsilciler başta olmak üzere Diyarbakırlıları adeta şok etti. Kararın ardından İstanbul ve Ankara'ya gitmek isteyen vatandaşlar özellikle hafta sonlarında bilet bulmakta güçlük çekiyor.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Diyarbakır Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, yaz aylarında uçak sefer sayılarının düşürülmesinin Diyarbakır turizmine büyük zarar verdiğini söyledi.

Kente turistlerin uçakla ulaşmasının önemine işaret eden Kaya, ‘’THY’nin Ankara ve İstanbul’dan Diyarbakır’a uçak sefer sayısı düşürüldü. Bu nedenle uçaklarda yer sıkıntısı bile başladı. Biz uçak sefer sayımızın artmasını beklerken düşüş olması biz de hayal kırıklığı yarattı. Siyasilerden ve yetkililerden bu soruna el atmalarını rica ediyoruz.’’ dediler.

Editör: Özgür Ayaydın